Akıllı Sayaç İhalesi yapıldı

Akıllı Sayaç İhalesi yapıldı
Rize Belediyesi, su sayaçlarıyla ilgili ön ödemeli akıllı sayaçlar ihalesini Encümen salonunda gerçekleştirdi.

Rize Belediyesi su sayaçlarıyla ilgili ihaleyi gerçekleştirdi. İhaleye 5 firma şartname aldı. 1 firma ihaleye katıldı. Katılan firmanın vermiş olduğu 339 milyon lira’lık fiyat, pazarlık yapılarak 315 milyon lira’ya kabul edildi.  

Su ücretlerinin tahsilâtı konusunda yaşanan sıkıntılar yeni uygulama ile bertaraf edilecek. Su aboneleri peşin alacakları su miktarını takip edip hem tasarrufa gidecek hem de daha ucuza su tüketecek. Her iki tarafında avantajlı olacağı bu sistemin vatandaşlara yansıyacak maliyeti su abone belliğinden düşecek. Böylece vatandaşa ekstra bir külfet yüklenmeyecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı;   “ İlimize birçok yeniliğin yanında bir yenilik daha ekliyoruz. Akıllı sayaç diye adlandırdığımız su sayacı ihalesini gerçekleştirdik. Ön ödemeli su sayacı ile vatandaşımız kullandığı su miktarını takip edip, hem tasarrufa gidecek, hem de daha ucuza su tüketecek. İhalemiz hem firmamıza, hem belediyemize, hemde Rize halkına hayırlı olsun” dedi.