Akman: Kaliteli Kuru Çay İçin Hammaddenin Kaliteli Olması Gerekir

Akman: Kaliteli Kuru Çay İçin Hammaddenin Kaliteli Olması Gerekir
Ziraatçiler Derneği Rize Şube Başkanı Müfit Akman, kaliteli Kuru çay elde edilmesi için yaş çayın, bahçeden gelen hammaddenin kaliteli olması gerektiğini belirtti.

Ziraatçiler Derneği Rize Şube Başkanı Akman, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaklaşık 210 bin üreticinin geçim kaynağı, bölgenin ve Rize'nin yaşam tarzı olan yaş çay kampanyasına Mayıs ayının ilk haftası itibari ile hasat döneminin başlayacağını ifade etti.

Kalitenin tüm sektör için geçerli olduğunu, kalite için tüm işletmelerin gereken önemin ve özenin göstermesi gerektiğini ifade eden Akman, şunları kaydetti: "Kaliteli hasat için üreticilerimizin, çay bahçelerinde hasat öncesi yabancı otları mutlak surette mekanik yollarla temizlemeli ve hasat olgunluğuna gelen bahçelerindeki çayları bir an önce toplamalıdırlar. Bütün bahçenin hasat olgunluğuna gelmesini beklemek, önce gelen ürünün kalitesinin bozulmasına neden olmaktadır. Toplama esnasında hasat, derin (dipli) yapılmamalı ve toplanan ürün, satış esnasına kadar süre içerisinde yanmayacak şekilde bezler açık gölgede bekletilmelidir. Kalite, hem üretici hem işletmeler, hemde tüketiciler için vazgeçilmez bir unsur olmalıdır. Satmış olduğumuz ürünün aynı zamanda tüketicisi olduğumuzu unutmayalım. "