AKP Rizelileri Göçe Zorlamıştır

AKP Rizelileri Göçe Zorlamıştır
MHP Rize Milletvekili Aday Adayı Zeki Mayi, Rizelilerle kucaklaşma gezilerine Küçükçayır Köyü'nde devam etti. Mayi'nin hedefinde yine Ak Parti hükümeti vardı.

Küçükçayırlılarla buluşan Mayi, Küçükçayırlıların sorunlarını dinledikten sonra gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Mayi AKP'nin vermiş olduğu sözleri tutmayıp Rizelileri göçe zorladığını ifade etti.

Mayi görüşme sonrası basına yaptığı açıklamada, "tüm çay üreticilerimiz gibi Küçükçayır Köyü sakinleri de 2010 yılı Yaş Çay Destekleme bedellerinin ödemesinin geciktirilmesi sonucu yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini isterken, AKP’nin kendilerine vermiş olduğu sözleri tutulmadığını vurgulayan hemşehrilerimiz, köylerinin her geçen yıl daha çok göç verdiğini ifade ettiler" dedi.

Mayi açıklamasında şunları kaydetti: Buradaki vatandaşlarımız Milliyetçi Hareket Partisi'nin 2011 seçim beyannamesinde, özelleştirme uygulamalarında yeniden yapılanma başta olmak üzere çay gibi endüstri ürünü niteliği taşıyan tarım ürünlerine “fiyat garantisi” ve “özel destek programları” uygulayacak olmasından ötürü çay üreticilerimiz için MHP’nin 12 Haziran 2011’de ki 24. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde alternatifsiz siyasi parti konumuna yükseldiğini vurguladı.

Ayrıca, köylerinin içme suyu kalitesi ve alt yapı problemleri ile ilgili olarakta yaşadıkları sorunları dile getiren hemşehrilerimiz, MHP’ye duydukları güveni ve MHP’nin sorunlarına yapıcı yaklaşımından da son derece memnun olduklarını ifade etti.

İlimizdeki tüm köylerde yaşanan sorunların benzer nitelikte olduğunu bununda 8 yıllık AKP iktidarının genel politikalarının bir sonucu olduğunu vurgulayarak, Rize TBMM’de temsil edilemediği ve sorunları TBMM’de gündeme getirilemediği için bu sorunlarla karşı karşıya kalmakta ve bundan dolayı Devlet Planlana Teşkilatı, Tarım Bakanlığı vb. devletimizin kurumlarımız Rize’nin sorunları ile ilgili olarak akılcı ve reel proje ve programlar üretememiştir.