Akrabalarım asit kuyularında yakıldı

Akrabalarım asit kuyularında yakıldı
AK Parti Hakkari Milletvekili Özbek, "Birbirimizi karşılıklı affetmeliyiz" dedi

AK Parti Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, "11 defa çatışma gördüm, öz yeğenim kollarımda can verdi. Bir sürü akrabam Silopi'de asit kuyularında yakıldı" diyerek "demokratik açılım" konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) Başkanı Ahmet Şen, önceki gün (perşembe) Öğretmenevi'nde iftar yemeği verdi. Yemeğe Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, AK Parti Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, savcı, hakim, ilin ileri gelenleri, işadamları ve çok sayıda esnaf katıldı.

Yemekte konuşan HTSO Başkanı Ahmet Şen, bu mübarek ayda birlikte bir çorba içmek için toplandıklarını belirtti. Ramazan ayının özüne uygun olarak yardımlaşmanın, dayanışmanın bir örneğini sergilemek amacıyla bir araya geldiklerini dile getiren Şen, "Bizler işadamıyız. Bizim alanımız ekonomi alanıdır. Paranın dini imanı yok denilmektedir. Ancak parayı huzurun, güvenin ve yardımlaşmanın bir aracı olarak kullanmak en büyük güzelliktir" dedi.

AK Parti Milletvekili Abdulmuttalip Özbek ise, konuşmasında hükümetin 'demokratik açılım' çalışmalarına değindi. Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Özbek, "Artık bu milletin kan ve gözyaşının bitmesi gerekir. Çünkü benim dağdaki çocuğum da bu memleketin çocuğu, Avrupa ve başka bir memleketin çocuğu değil. Bu çocuğun da tabutu kendi ailesine, yanı Türkiye'deki ailesine geliyor. Benim dağda şehit olan askerimin de tabutu ailesine geliyor. Burada herkes elini taşın altına koymalı ve bütün iyi niyetini sarf etmelidir. İnanın artık buna hiçbir yürek dayanmıyor. Düşünün 20 yaşındaki çocuğunuzu yolluyorsunuz. Biz süre sonra birileri çocuğunuzu tabutun içinde sizin evinize getiriyor. Bir an için kendinizi onların yerine koyun" dedi.

"AKRABALARIM ASİT KUYULARINDA YAKILDI"

Özbek şöyle konuştu: "Şunu söylemek istiyorum; hepimiz çok iyi niyetle davranmak zorundayız. Burada hepimiz birbirimizi iyi tanıyoruz. Bu bölgede en büyük zarar gören ailelerden birisi de benim ailemdir. 11 defa çatışma gördüm, öz yeğenim kollarımda can verdi. Bir sürü tanıdık bu uğurda can verdi. Bir sürü akrabam Silopi'de asit kuyularında yakıldı. Ama bakınız bir konuda birbirimizi affedebilmeliyiz. Bütün yaşadıklarıma rağmen ben herkesi affediyorum. Diğerleri de beni affetsin, birbirimizi karşılıklı affetmeliyiz. Güzel bir Türkiye için silaha, çatışmaya verdiğimiz paraları çocuklarımızın eğitimine, sağlığına ve geleceğine harcayalım."

VALİ TÜRKER: DEMOKRATİK AÇILIM HEPİMİZİN İHTİYACIDIR

Hakkari Valisi Muammer Türker ise, "Bugünlerde hepimiz demokratik açılımla yatıp demokratik açılımla kalkıyoruz. Çünkü hepimizin ihtiyacı da budur. Bu bölgenin 30 yıldır çektiği sıkıntıların bir anda bitmesi, hepimizin arzu ettiği ve rüyalarına giren bir özlemdir. Ümit ediyorum ki burada oluşan olumlu hava boşa çıkmaz. Siyasilerimiz de kendilerinden beklenen veraseti ve fedakarlığı gösterirler. Bizler burada çalışan, burada yaşayan insanlar olarak elimizden geldiği kadar bu sürece katkı sunmak zorundayız. Bu tarih karşısındaki sorumluluğumuzdur" şeklinde konuştu.

Vali Türker, "İnşallah akamete uğramaz, inşallah bu bölge eskiden olduğu gibi güzel günlerine geri döner. Yatırımlarla ilgili bir şeyler söylemek istemiyorum. Ama yatırım ortamının burada iyileşmesi lazım. Hakkari'nin artık kendi iç dinamikleriyle, yeterli sermaye birikimiyle silkinip kalkınması maalesef çok zor. O yüzden yatırımların dışarıdan gelmesi gerek. İşadamlarımızın bölgeye yatırım yapması lazım" ifadelerini kullandı.