Aksa, Çoruh'a Her Yıl 70 Milyon Dolar Yatıracak

Aksa, Çoruh'a Her Yıl 70 Milyon Dolar Yatıracak
Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon'u kapsayan Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ, 227 milyon dolar karşılığında ihaleyi kazanan Aksa Elektrik'e devredildi.

152 milyon doları peşin ödeyen firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, Çoruh Elektrik Dağıtım Bölgesi'nde bugünden itibaren yatırım atağına başlayacaklarını ve her yıl 70 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi.

Çoruh Elektrik Dağıtım hisselerinin devir teslim töreni Sheraton Otel'de gerçekleşti. Toplantıya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Aksa Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı katıldı.

Törende konuşan Kazancı, bölgede kesintisiz, çabuk ve kaliteli hizmeti sunma çabası içerisinde olduklarını ifade ederken, bölgede çalışmalara çok önce başladıklarını ve bölgedeki tüm incelemeleri tamamladıklarını sözlerine ekledi.

Bakan Şimşek ise devletin yaptığı bir hizmeti özel sektörün daha iyi yapacağını, özelleştirilmelerle birlikte sektörün daha iyi işleyeceğini kaydetti. Yurtdışında elektrik dağıtım özelleştirilmelerinden sonra kesintilerin azaldığını, faturaların düştüğünü söyleyen Şimşek, "Bizi aslında bu çabaya sürükleyen temel faktör budur." dedi. Elektrik dağıtım şirketinin özelleşmesini mikro düzeyde yapısal bir reform olarak gördüğünü belirten Şimşek, burada devletin gelir elde etmesinin değil, tüketicinin düşük fiyatlı hizmet almasının önemli olduğunu dile getirdi.

Enerji Bakanı Yıldız da, elektrik dağıtım hizmetleri bittikten sonra özelleştirmeye elektrik üretim şirketleriyle devam edileceğini söyledi. Yıldız, "Her türlü iyi ve kötü davranış bize yol su olarak değil, sıkıntı olarak geri döner. Yatırımlar şeffaf ve zamanında yapılmalı." diye konuştu. Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu ise yılbaşından beri elde edilen özelleştirme geliriyle birlikte Hazine hesaplarına 3 milyar TL'yi aşkın bir tutarın aktarıldığını kaydetti.