Aksa Elektrik, geçen yılın son çeyreğine ilişkin elektrik tüketim verilerini açıkladı

Aksa Elektrik, geçen yılın son çeyreğine ilişkin elektrik tüketim verilerini açıkladı
Aksa Elektrik, hizmet verdiği Çoruh ve Fırat bölgelerinde geçen yılın son çeyreğinde elektrik tüketiminin artış gösterdiğini bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, geçen yılın son çeyreği olan ekim, kasım ve aralık aylarında Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinin bağlı bulunduğu Çoruh bölgesinde, toplam elektrik tüketiminde (mesken, sanayi ve ticarethane) önceki yılın son çeyreğine göre yaklaşık yüzde 5, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinin yer aldığı Fırat bölgesinde yüzde 7 arttı.

Çoruh-Fırat bölgesinde mesken, sanayi ve ticarethane gruplarından toplam elektrik tüketimine bakıldığında, geçen yılın aynı dönemine göre en yüksek artış miktarı yüzde 61 ile Tunceli'de görülürken, tek azalış Gümüşhane'de yüzde 19 seviyesinde gerçekleşti.

Fırat bölgesinde yer alan diğer illerin toplam elektrik tüketiminde en yüksek artış yüzde 61 ile Tunceli'de görüldü, Bingöl'de yüzde 11, Malatya'da yüzde 5, Elazığ'da yüzde 4 oranında artış kaydedildi.

Çoruh bölgesinde ise Giresun'da yüzde 10, Artvin'de yüzde 9, Trabzon'da yüzde 7, Rize'de yüzde 2 artış görülürken, Gümüşhane'de yüzde 19 düşüş kaydedildi.

Geçen yılın son çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine kıyasla Fırat bölgesindeki meskenlerde toplam elektrik tüketimi yüzde 8, Çoruh bölgesinde ise bu sayıda yaklaşık yüzde 4 artış olduğu gözlendi.

İki bölgedeki illerde abone grupları dahil edilerek bakıldığında, yılın son çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine göre, sanayi ve ticarethane toplam tüketiminde artış görüldü. Fırat bölgesinde artış yüzde 7, Çoruh bölgesinde yüzde 3 olarak kayıtlara geçti.

Kaynak:Anadolu Ajansi

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum