Alaca İddialara Cevap Verdi

Alaca İddialara Cevap Verdi
Rize Ticaret Borsası (RTB) Meclis Başkan Yardımcısı Ramazan Alaca, çay kaçakçılığı ile ilgisinin olmadığını, kendisinin bir kilo kaçak çay alım yapmadığını savundu.

Alaca, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, Van Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Adana, Mersin, Rize, Hakkari ve Van'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, yasa dışı yollardan yurda getirilen bin 473 ton kuru çay ele geçirildiğini hatırlatarak, ''Ben de operasyonlarda gözaltına alınan zanlılardan birine 8 ay önce 30-35 ton civarında kuru çay satmıştım. Ticari ilişkim nedeniyle Rize'deki evimde gözaltına alınarak Van'da ifade verdim. Hakkımda açılmış herhangi bir dava yok. Faturanın ne amaçla ve nasıl kullanıldığını bilemiyorum. Soruşturmanın devam ettiği bir dönemde konu ile ilgili fazla açıklama yapmam da doğru değil'' dedi.

Kaçak çaya karşı sürdürülen kararlı mücadelenin içinde yer alan bir kişi olduğunu ifade eden Alaca, ''Şahsımın, firmamın kaçak çayla anılmasından dolayı rahatsızlık duyuyorum. Çay kaçakçılığı ile ilgim yok. Ben bir kilo kaçak çay almadım, satmadım. Her zaman kaçak çayın önlenmesi için mücadele veren bir kişi oldum. Ticari ilişkimin kaçakçılığa yorumlanması beni fazlasıyla üzdü. Görüşüm alınmadan yapılan haberler maksatlıdır ve bu şekilde ticari itibarımı zedelemeye yönelik kasıtlı haberler yapılmaktadır. Bu şekilde haber yapan basın yayın kuruluşları hakkında yasal hakkımı kullanacağız'' diye konuştu.