Albayrak'ın Evinde Heyelan Tehdidi

Albayrak'ın Evinde Heyelan Tehdidi
İşadamı Abdürrahim Albayrak'ın memleketi Rize'nin Muradiye Beldesi'ndeki evi için heyelan tehdidi ortaya çıktı.

Rizeli ünlü işadamı Abdürrahim Albayrak'ın bazı komşularının evleri için boşaltma kararı çıkartılırken, Karayolları bölgeye 'Heyelanlı saha' uyarı levhası astı.

Muradiye Beldesi Köprübaşı Mahallesi'nde yağışların ardından ilk heyelan 3 yıl önce görüldü. Ardından Yağan her yağmurda yaşanan heyelanlar sonrasında Altur firmasının sahibi Albayrak'ın 3 katlı evi de tehdit altına girdi. Bölgede görülen toprak kaymaları nedeniyle çevredeki bazı evler için boşaltma kararı verildi.

Yola 'heyelanlı saha' uyarı levhası asan Karayolları ekipleri duvar inşa ederek önlem aldı. Heyelan tehdidi altında bulunan ve evleri için boşaltma kararı verilen Albayrak'ın komşuları Rukiye ve Muzaffer Balcılar çifti ise gidecek yerleri olmadığı için evlerinde kalmayı sürdürdüklerini söyledi.

Rukiye Balcılar, "Abdürrahim Albayrak'ın evinin alt kısmı ile bizim evin çevresinde çatlaklar oluştu, heyelan meydana geldi. Evlerin boşaltılmasına karar verildi ama gidecek yerimiz yok. Bekliyoruz" dedi. Muzaffer Balcılar da kendilerine ev tahsis edileceği yolunda söz verildiğini ancak henüz bir gelişme olmadığını söyledi.

Muradiye Belediye Başkanı AK Parti'li Hüseyin Çakar da, bölgede görülen heyelan sonrası, Jeoloji Mühendislerinin yaptığı incelemenin ardından gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Çakar, "Bölge, afet kapsamına alındı. 2 ev için boşaltma kararı çıktı. Ev sahiplerine afet konutu verilecek. Abdürahim Albayrak'ın evinin çevresinde de önlem alındı. Şu anda tehlike görünmüyor" diye konuştu.