Alemdaroğlu Yeniden Başkan

Alemdaroğlu Yeniden Başkan
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi Gençlik Kurulu Başkan Esra Alemdaroğlu'na tam destek vererek yeniden başkanlığını onayladı.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi Gençlik Kurulu 9.Genişletilmiş İstişare Toplantısı yapıldı. Mevcut Başkan Esra Alemdaroğlu ile tek liste gidilen seçimlerde Başkan Alemdaroğlu güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

MÜSİAD Rize Şubesi Gençlik Kurulu 9. Genişletilmiş İstişare Toplantısına MÜSİAD Gençlik Kurulu Genel Başkanı Abdulsamet Temel, MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Akbal, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak,Genç MÜSİAD Trabzon Şubesi yönetim kurulu, MÜSİAD ve Gençlik Kurulu üyeleri katıldı.

genc-musiad-rize-subesi-9.-genisletilmis-istisare-toplantisi-1.jpg

genc-musiad-rize-subesi-9.-genisletilmis-istisare-toplantisi-5.jpg

Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Rize Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Esra Alemdaroğlu, konuşmasında 2012 yılını değerlendirerek, “Her başkanın bir yol haritası ve hedefleri vardır. Geçtiğimiz dönem başında hedef kitlemizi genişletmeyi ve yaptığımız faaliyetlerle daha çok girişimciye ve gence ulaşmayı, başarılı çizgimizi daha ileriye taşımayı hedeflemiştik. Dönem içerisinde yaptığımız faaliyetlerle, düzenlediğimiz etkinliklerle bu hedefimize ulaştık; fakat hedef kitlenin genişlemesi demek aynı zamanda beklentilerin de artması demektir. Yönetim kurulu ve üyelerimizin de katılımıyla yeni dönemde yapacağımız çalışmalarla yerele, gençlerimize ve girişimcilerimize destek olmayı, sorunların çözümüne katkı sağlamayı devam ettireceğiz. Biz bu çalışmaları il genelinde düzenlerken aynı zamanda Genel Merkez tarafından yürütülen ve sınırları yurtdışına kadar çıkmış pek çok çalışmaya da ilimizden destek olmaya devam edeceğiz. Zaman önemli bir kaynaktır ve harcandığında geriye dönüşü yoktur. Genç MÜSİAD Rize Şubesi olarak 2012 yılında zamanı verimli kullandığımızı ve etkin olduğumuzu bugün yaptığımız toplantılarla da görmekteyiz.  Özellikle Müslüman ülkelerin sorunları karşısında duyarsız kalmayıp yardım kampanyalarını ve sosyal sorumluluk projelerini hiç yılmadan, büyük bir özveriyle gerçekleştiren ve diğer gençlik derneklerine örnek olan MÜSİAD Gençlik Kurulu’nun içerisinde yer almak ve bu dönem de başkanlık görevini devam ettirmek benim için onur verici. Yeni dönemin hayırlı olmasını, aramıza yeni katılan üyelerimiz ve yönetim kurulumuz ile başarılı geçmesini temenni ederim.” dedi.

esra-alemdaroglu.20130128232312.jpg

MÜSİAD Gençlik Kurulu Genel Başkanı Abdulsamet Temel konuşmasında, “Bir dönemi sonlandırıp diğer döneme başlangıç yaparken şubelerimizde düzenlediğimiz bu toplantılarla yeni dönem yönetim kurulu başkan ve yönetim kurulunu seçmekle beraber unutmamamız gereken bir kültürü hatırlatıyoruz, istişare kültürü. Yeni dönem yönetim kurulunu oluştururken daha çok bu anlayışla, istişarelerle hareket ediyoruz. Bu istişare kültürünün geleceğe de taşınmasını ümit ediyoruz. Rize Şubemiz çok güzel bir ivme kazandı. Söylediklerinin arkasında duran, yaptıkları faaliyetler ve Genel Merkez etkinliklerine katılımları, yerelde Rize için yapmış oldukları çalışmalarla Anadolu gezilerinde diğer şubelerimize her zaman örnek gösterdiğim bir şubemiz. Taşımış oldukları misyon ile şubelerimizin kendi şehirlerindeki sorunlarına, gençlerin sorunlarına çözüm bulma ve yerel çalışmaları daha ileriye taşımak adına örnek olmaları ve destek verme konusunda önde olmalarını istiyoruz. Yaptığımız istişarelerde, Genç MÜSİAD olarak bizi diğer gençlik kuruluşlarından ayıran iki önemli özellik olduğunu ve bunlardan birincisinin uluslar arası alanda yaptığımız çalışmalar olduğunu gördük. İkincisi, son yıllarda yapmış olduğumuz sosyal sorumluluk projeleri ile diğer kurum ve kuruluşlara örnek teşkil edecek faaliyetler yapmış olmamızdır. Sınırlarımızın dışına çıkıp bağlantı kurabileceğimizi, iş yapabileceğimizi göstermiş olduk. Bizimle beraber faaliyetlere katılmak için ilk kez pasaportunu çıkarıp yurt dışına çıkan arkadaşlarımız oldu, hiç dil bilmeden farklı coğrafyalara gidip yardım kampanyalarına destek olan, yurt dışı ticari bağlantıları kuran, iş yapan arkadaşlarımız oldu. İnşallah bundan sonraki dönemde yeni yönetimle beraber, şubelerimizin desteği ile beraber çok daha başarılı bir şekilde hedeflerimize ulaşacağız, çok daha ilerilere gideceğiz.“ diyerek Gençlik Kurulu tarafından 2012 yılında gerçekleştirilen ulusal ve uluslar arası çalışmaları değerlendirdi.

abdulsamet-temel.20130128232330.jpg

Selamlama konuşmasında, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, hayatında önemli yeri olan birkaç gençlik anısını paylaşarak başlamış olduğu konuşmasına, “Gençlik açısından bugün geldiğimiz nokta itibariyle dünden daha iyi bir yerdeyiz. Biz genç iken bize yol gösteren iz gösteren, gel şunu şöyle yap diyen yoktu. Bugün ise pek çoğunuz aile işletmesinde babanızın iş ortağısınız, söz sahibisiniz. Bunun değerini bilin. Katma değeriniz daha yüksek olsun, annenizi babanızı üzmemek kaydıyla çalışmalarınızı büyük bir ciddiyetle yapın ki göreceksiniz babanız sağ iken patron olacaksınız.” diyerek peygamberimizin gençlere ve gençliğe verdiği önemi örneklerle anlatarak,  yeni dönemin Gençlik Kurulu ve Rize için hayırlı olmasını diledi.

mahmut-dabak.20130128232346.jpg

Programda MÜSİAD Rize Şubesi Gençlik Kurulunun 2012 Faaliyet Videosu izlenmesinin ardından yeni üyelere rozet takma töreni gerçekleştirildi. 18-29 yaş sınırı bulunan Gençlik Kurulunda, yaş haddinden dolayı yönetim kurulu üyeliğinden ayrılan Genç MÜSİAD Rize Başkan Yardımcıları Fatih Dilmaç ve Ahmet Fevzi Topçu’ya yapmış oldukları başarılı çalışmalar için plaketleri verildi. Katılımları için MÜSİAD Gençlik Kurulu Genel Başkanı Abdulsamet Temel’e hediye takdim edildi.

genc-musiad-rize-subesi-9.-genisletilmis-istisare-toplantisi-2.jpg

mahmut-dabak-abdulsamet-temel.jpg

Yeni dönem yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

Esra Alemdaroğlu (Başkan)

Önder Şimşek (Başkan Yardımcısı)

Ali Osman Mercan (Başkan Yardımcısı)

Tuncay Kılıç (Başkan Yardımcısı)

Fatih Çomoğlu (Başkan Yardımcısı)

Mehmet Çelik (Yönetim Kurulu Üyesi)

Abdulkadir Kılıç (Yönetim Kurulu Üyesi)

Mustafa İslamoğlu (Yönetim Kurulu Üyesi)

Recep Karabulut (Yönetim Kurulu Üyesi)

Osman Tuna (Yönetim Kurulu Üyesi)

Çekilen hatıra fotoğrafı ile sonlandırılan toplantı, MÜSİAD üyelerinin ve ailelerinin de katılımıyla sosyal programlarla devam etti.

genc-musiad-rize-subesi-9.-genisletilmis-istisare-toplantisi-4.jpg

genc-musiad-rize-subesi-9.-genisletilmis-istisare-toplantisi-3.jpg