Alemdaroğlu'ndan Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tır’ına Ziyaret

Alemdaroğlu'ndan Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tır’ına Ziyaret
Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tır’ını ziyaret etti.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen proje ile hayata geçirilen “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı” 17-18 Eylül 2020 tarihlerinde Rize’de ziyaretçilere açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Rize’de bulunan “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı”nı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bünyesinde savaş dönemine ait materyallerin, videoların ve savaş objelerinin sergilendiği tır, Rize merkez programını tamamlayarak şehir merkezinden Çayeli ilçesine gitti.

Çanakkale Ruhu’nu Türkiye’nin dört bir tarafına taşımayı amaçlayan tır 19 Eylül 2020 Cumartesi günü Çayeli’nde, 20 Eylül 2020 Pazar günü de Ardeşen’de ziyaretçilerle buluşacak.

il-kultur-ve-turizm-mudur-v.-esra-alemdaroglu-canakkale-savaslari-mobil-muzesini-ziyaret-etti-(2).jpgil-kultur-ve-turizm-mudur-v.-esra-alemdaroglu-canakkale-savaslari-mobil-muzesini-ziyaret-etti-(1).jpgil-kultur-ve-turizm-mudur-v.-esra-alemdaroglu-canakkale-savaslari-mobil-muzesini-ziyaret-etti-(3).jpgil-kultur-ve-turizm-mudur-v.-esra-alemdaroglu-canakkale-savaslari-mobil-muzesini-ziyaret-etti-(4).jpg