Alim, aday adaylığı başvurusunu yaptı

Alim, aday adaylığı başvurusunu yaptı
AK Parti Rize Milletvekili Aday Adaylığı için İl Başkanlığından istifa eden İshak Alim, aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

AK Parti Rize önceki dönem İl Başkanı İshak Alim, 28. Dönem Milletvekili Genel seçimi dolayısıyla partisinden Rize Milletvekili aday adayı oldu.

Alim, başvuru dosyasını İl Başkanvekili Av. Ali İmran Büyük’e takdim etti.

İSHAK ALİM KİMDİR?

12 Haziran 1980’de Rize merkezde doğdu. İlkokulu Camidağı Köyü İlköğretim Okulunda, Orta Okulu ve Liseyi Rize İmam Hatip Lisesinde okuduktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu.  2005 yılında AK PARTi Rize İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olarak siyasete ilk adımını attı. 2006’da Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik bürosunda çalışmaya başladı. 2007’de vatani görevini kısa dönem olarak tamamladıktan sonra, 2008’de AK PARTi Rize İl Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi. 2009’da Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak kendine ait bürosunda serbest meslek faaliyetine başladı. 26 Kasım 2011’de İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini kongreyle devretti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 2014 yılında Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığı görevini sürdürürken bu görevinden istifa ederek Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirildi. Daha sonra Aralık 2015’te yapılan İl Kongresiyle İl Yönetim Kuruluna seçildi ve İl Siyasi ve Hukuki İşlet Başkan Yardımcısı oldu. Ardından 2017 Ağustos’ta yapılan Merkez İlçe Olağan Kongresiyle Merkez İlçe Başkanlığına seçildi. 23 Temmuz 2018 tarihinde AK Parti Rize İl Başkanı olarak atandı. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının yönetim kademelerinde görev yapmış olan İshak ALİM, halen Rize İmam Hatipliler Derneğinin kurucu üyeleri arasındadır.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik faaliyetini icra etmekte olan İshak Alim, evli ve iki çocuk babasıdır.

ishak-alim-ile-ali-imran-buyuk.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
9 Yorum