Alim: Çayda Bizim ÇAYKUR da Bizim, Sahip Çıkmak da Bizim Görevimiz

Alim: Çayda Bizim ÇAYKUR da Bizim, Sahip Çıkmak da Bizim Görevimiz
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Pazar ilçesindeki alım yerlerine gerçekleştirdiği denetimlerde topyekün çaya sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Pazar ilçesindeki alım yerlerine denetimlerde bulundu. Denetimleri sırasında üreticilerin topladıkları yaş çayları kontrol eden Alim, toplanan çayları beğendiğini belirterek evsafına uygun çay toplayan üreticileri tebrik etti.

Çayın devamlılığının sağlanabilmesi için üreticisi, eksperleri, fabrika müdürleri, personeli, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili olarak kendisi dahil tüm herkesin el ele vererek birlik beraberlik içerisinde sezonu sorunsuz bir şekilde bereket içerisinde tamamlamaları gerektiğini kaydeden Genel Müdür Vekili Alim, kaliteli çay toplanmasıyla hem üreticilerin hem ÇAYKUR’un hem de çayın kazanacağını belirtti.

Gürcü işçilerin çayın geleceğini ve üreticiyi düşünmeden gelişigüzel topladıkları çayda bir sonraki sürgünde üreticilerin verim kaybı yaşadıklarına dikkat çeken Alim, bu şekilde toplanan çayların da büyük bir bölümünün de kaliteyi bozduğunu ve üründe kayıplar yaşandığını söyledi.

yusuf-ziya-alim-caykur-genel-mudur-vekili-alim-(1)-001.jpg

Yaşanan verim kaybını ve bozulan kaliteyi minimize etmek için herkesin çaya sahip çıkması gerektiğinin önemine vurgu yapan Alim, “Ülkemizde başka bir ürün yok ki bir yıl içerisinde üç kez, dört kez ürün versin. Bu nedenle Yüce Allah’ın bize verdiği bu nimete gözümüz gibi bakmalı ve dedelerimizden bizlere miras kalan bu ürüne sahip çıkmalı, bizden sonraki nesillere de çayımızı aynı şekilde bırakabilelim. Başta ilimiz olmak üzere Artvin, Trabzon ve Giresun’un belirli bölgelerinin en büyük geçim kaynağı olan çaya bizler ne kadar sahip çıkarsak çayımızın da devamlılığı o kadar uzun sürer. Bunun da ilk adımı çayımızı belirlenen şartlara göre evsafına uygun bir şekilde toplayıp satmaktan geçer. Şayet bizler çayımıza sahip çıkar ve evsafına uygun bir şekilde çayımızı toplayıp satarsak hiçbir sıkıntı yaşamadan bu üründen uzun yıllar istifade ederiz. Aksi halde yakın tarihte Gürcistan’ın yaşadığı sıkıntıyı bizde yaşayabilir ve çayımız tamamen değerini kaybeder Allah korusun tamamen yok olup gider.” diye konuştu.

Denetimleri sırasında üreticilerle de görüşerek görüş ve önerilerini dinleyen Alim, alım yerlerine getirilen çayları da kontrol etti. Kontrolleri sırasında çayların evsafına göre uygun bir şekilde toplandığını belirten Alim, kaliteli çay toplayan üreticilere çaya sahip çıktıklarından dolayı teşekkür etti.

yusuf-ziya-alim-caykur-genel-mudur-vekili-alim-(2)-001.jpgyusuf-ziya-alim-caykur-genel-mudur-vekili-alim-(6)-002.jpgyusuf-ziya-alim-caykur-genel-mudur-vekili-alim-(7)-001.jpgyusuf-ziya-alim-caykur-genel-mudur-vekili-alim-(3)-002.jpgyusuf-ziya-alim-caykur-genel-mudur-vekili-alim-(4).jpgyusuf-ziya-alim-caykur-genel-mudur-vekili-alim-(5)-001.jpg