Alim: Lojistik Merkez Rize’yi Cazibe Merkezi Yapacak

Alim: Lojistik Merkez Rize’yi Cazibe Merkezi Yapacak
AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize'nin İyidere ilçesinde deniz dolgusu üzerinde yapımına başlanan Lojistik Merkezin kenti cazibe merkezi haline getireceğini kaydetti.

Rize'de yapımı devam eden İyidere Lojistik Merkezi'nin tamamlanmasının ardından Rize-Artvin Havalimanı ve Rize’nin doğu ve Güneydoğu’ya açılan kapısı olan Ovit Tüneli ile entegre olması hedefleniyor.

İnşaatı devam eden lojistik merkezinin Rize'yi cazibe merkezi haline getireceğini belirten AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, ""Lojistik merkez bizim için önemli. Birçok kesi,m Lojistik Merkezinin havalimanından daha önemli olduğunu iddia edenler bile var. Lojistik merkezinin tamamlanmasıyla beraber lojistik merkez denizden havalimanı inşallah sonrasında bir tren yoluyla birlikte raylı sistemli ilimiz bir cazibe merkezi haline gelecek. Bütün ulaşım akslarının olduğu, şehirlerarası değil ülkeler arası bağlantı noktasında cazibe merkezi haline gelecek bir hüviyete kavuşacağız. Lojistik merkezle beraber İyidere İkizdere arasındaki yolun tamamlanması, Ovit Tüneli ve o güzergahta Organize Sanayi Bölgesinin olması. Organize Sanayi Bölgesinin İkinci etap çalışmaları kamulaştırma bitti altyapı çalışmaları başlıyor inşallah. Organize Sanayi bölgesinin birinci etabı full dolu, ikinci etapta da talepler yüksek. Ovit’ten sonra biz geçen gün yine Hayati Yazıcı bakanımız Osman Aşkın Bak birlikteydik. Biz Kırık ve Dallıkavak tünellerinin dahi çalışmalarının ne aşamada olduğunu, yavaşlama olup olmadığını bunları bile takip ediyoruz. Kırık, Dallıkavak o yol bağlantılarının olması ve o yol bağlantılarının olması ile beraber Ovit Tüneli, İkizdere İyidere yoluyla birlikte Lojistik Merkez güzergahta Organize Sanayi Bölgesi arkadan bağlantılar belki Zengezur hattından geçen Hazar Denizi’nden Orta Asya’ya ulaşacak bir aksın Rize’ye ulaşması hava yoluyla, deniz yoluyla raylı sistemle bütün bu ağların tamamlanmasıyla Rize’nin hakikaten bambaşka bir çehreye bürüneceği bir zaman dilimine geliyor. Bütün bunları iktidarlarımız, AK Parti hükümetleri yaptı. Bunların tamamlanmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Sıkı bir şekilde yatırımlar takip ediliyor. Lojistik merkez inşallah hızlı bir şekilde tamamlanacak. İyidere İkizdere arası yol tamamlandı ve İkizdere ile Ovit arasında proje ile alakalı çalışmalar devam ediyor. Biliyorsunuz 25 km’lik bir güzergah. Orası da tamamlandığı zaman hızlı bir şekilde tamamlanmasını arzu ediyoruz. O ara yer tamamlanmadığı zaman bütün bunlar zaten atıl vaziyette kalır, anlamsız oluyor. Eğer siz İyidere’den İkizdere‘ye duble yolla girip te o kadar tünelleri yapıp İkizdere’den Ovit’e eski yolla gidecekseniz bunun bir anlamı yok. Dolayısıyla bunların hızlı bir şekilde yapılması için milletvekillerimiz, bizler takibini yakinen yapıyoruz. Bütün bunlar tamamlandığından hakikaten Rize’miz, ilimiz bambaşka bir çehreye, bambaşka bir hüviyete kavuşacak, gerçekten cazibe merkezi haline gelecek bir il haline gelecek." şeklinde konuştu.

rizenin-iyidere-ilcesinde-deniz-dolgusu-uzerinde-yapimina-baslanan-lojistik-merkezi-kenti-cazibe-merkezi-haline-getirecek-2.jpgrizenin-iyidere-ilcesinde-deniz-dolgusu-uzerinde-yapimina-baslanan-lojistik-merkezi-kenti-cazibe-merkezi-haline-getirecek-1.jpgrizenin-iyidere-ilcesinde-deniz-dolgusu-uzerinde-yapimina-baslanan-lojistik-merkezi-kenti-cazibe-merkezi-haline-getirecek-3.jpgrizenin-iyidere-ilcesinde-deniz-dolgusu-uzerinde-yapimina-baslanan-lojistik-merkezi-kenti-cazibe-merkezi-haline-getirecek-4.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum