Alim'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Alim'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesajı yayımladı.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’nin Veda Haccındaki hutbesinde ‘Cennet anaların ayağı altındadır’ hadisinin muhatabı olan kadınlar için “Onları Allah’ın emaneti olarak aldınız” şeklinde buyurduğu hatırlatmasında bulunarak, sevgi ve saygının en yücesini hak eden kadınların bu anlamlı günlerini en içten dilekleriyle kutladığını kaydetti.

Aile ve toplum arasında bir köprü görevini üstlenen kadınların, doğumdan ölüme kadar ilk öğretmen olduklarına vurgu yapan İl Başkanı Alim, “Doğduğumuz günden ölüme kadar hayatın her alanında ilk öğretmenlerimiz, her koşulda varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerlerimizdir. Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan kadınlarımız aile ve toplum arasında bir köprü görevini üstlenerek, bugünün siyasetçilerini, doktorlarını, avukatlarını, mühendislerini, öğretmenlerini ve birçok meslek koluna ait bireyleri yetiştirerek geleceğimize yön vermektedir. Kadınlarımızın iş gücü piyasalarının aktif birer paydaşı olmaları adına mevcut durumlarına yönelik şartları düzenleyerek imkanlarının artırılması için devletimiz birçok önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadınların çalışma hayatına girmesi, siyasete katılması ve eğitim imkânlarının artırılması için toplumsal hayatın her alanında aktif bir katılım sağlaması için sürekli yeni düzenlemeler yapılmaktadır. Bugün kadınlarımızın değişik sektörlerde statü sahibi olarak temsil edildiğini görmekten gurur duyuyoruz. Kadınlarımızın toplumsal yapı içindeki konumlarının her bakımdan iyileştirilmesi sadece o toplum için değil aynı zamanda gelecek nesiller için de önem taşımaktadır. Kadınlarımızı her platformda desteklemeye ve pozitif ayrımcılık anlayışı ile yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile başta tüm şehit anneleri ve eşleri olmak üzere; yaşamın her anında, her koşulda yanımızda olan tüm fedakar kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.