Alim'den Fabrika Müdürlerine Uyarı, Üreticiyi Ferahlatacak Açıklama

Alim'den Fabrika Müdürlerine Uyarı, Üreticiyi Ferahlatacak Açıklama
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, kaliteli çay alım yapmak istemeleri dolayısıyla ‘bunlar bu sene çay almayacaklar’ algısı yürütenlere karşı fabrika müdürleriyle eksperlere uyarılarda bulundu.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim'den yaş çay üreticisini ferahlatacak açıklama geldi. Genel Müdür Vekili Alim, 1. sürgün yaş çay alımları devam ederken Artvin’in Borçka ve Hopa ilçesinde fabrika ziyaretlerinde bulunarak, üreticilerin doğru bilgilendirilmesi yönünde fabrika müdürleriyle personele uyarılarda bulundu. Alim, bu uyarıların tüm ÇAYKUR camiası için geçerlilik arz ettiğini kaydederken, “bu sene çay almayacaklar” iddialarının hayal ürünü olduğunu belirterek, açıkladıkları 500 kg kotanın bunu açıkça yalanladığını ifade etti ve üreticilerin çay alınmayacağı yönünde tedirgin olmalarını gerektirecek bir durumun olmadığını kaydetti.

Beraberinde Genel Müdür Yardımcısı Dr. Turgay Turna ve bazı daire başkanlarıyla birlikte Muratlı ve Hopa’da fabrika kontrolleri gerçekleştiren Genel Müdür Vekili Alim, sahuru da Muratlı Çay Fabrikası çalışanlarıyla birlikte yaptı.

yusuf-ziya-alim-fabrika-ziyaretleri-(1).jpg

Alim, burada ve diğer fabrikalardaki incelemeleri sırasında yaptığı konuşmada kaliteli çay alımının bazı kesimler tarafından ÇAYKUR çay almayacak algısına dönüştürülmeye çalışıldığını ifade ederek fabrika müdürlerinin alım yeri personelleriyle beraber bu konuda üreticileri de doğru bir şekilde bilgilendirmesinin önemine değindi.

Amaçlarının üreticiye zorluk çıkarmak değil kolaylık sağlamak olduğunu kaydeden Genel Müdür Vekili Alim, tüm üreticilerden de çaya sahip çıkmalarını istediği konuşmasında fabrika müdürlerine uyarılarda bulunarak “Teşekkül olarak kaliteli çay alımına vurgu yaparken müstahsillerimizden çay almayacağız veya alımı zorlaştıracağız demiyoruz. Burada vurgu yaptığımız esas mesele; toplama hatalarından arındırılmış, yabancı ot, dip kök, kuru yaprak vesaire barındırmayan kaliteli çay almaktır. Kaldı ki çay almak taraftarı oluşumuzun en büyük delili, dekara 500 kg olarak açıkladığımız kota miktarıdır.

Bazı müstahsillerimiz üzerinde bizimle ilgili oluşan ‘bunlar bu sene çay almayacaklar’ gibi yanlış algının ortadan kaldırılması için siz ve ekibinize önemli görevler düşmektedir. Günlük düzenli olarak alım yerlerine yapacağınız ziyaret ve incelemeler esnasında olacağı gibi alım ekibinizle yapacağınız toplantılar neticesinde çay alımı hususunda müstahsillerimizle ilk fırsatta birebir, en üst ciddiyetle, etkili bir şekilde bilgilendirmemiz ve bu yanlış algı ile yürütülmek istenen operasyona bu şekilde son vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

yusuf-ziya-alim-fabrika-ziyaretleri-(2).jpgyusuf-ziya-alim-fabrika-ziyaretleri-(3).jpgyusuf-ziya-alim-fabrika-ziyaretleri-(4).jpg