Alim’den Zafer Bayramı Mesajı

Alim’den Zafer Bayramı Mesajı
AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 96. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, mesajında, 30 Ağustos Zaferinin savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, aziz milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtifade ederek, şunları kaydetti: "Aziz Milletimizin tarih sayfalarına altın harflerle yazdırdığı zaferlerden biri olan başkomutanlık meydan muharebesi 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de eşsiz bir zaferle sonuçlanmıştır. 30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, tarihi şanlı zaferlerle dolu Aziz Milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek, mücadele etmelerini sağlayan bir zafer olmuştur.

1071 Malazgirt zaferiyle Anadolu’nun kapılarını açan ve bu toprakları yurt edinen ecdadımızın Malazgirt’te başlayan şanlı yürüyüşü büyük mücadelerle bugüne kadar devam etmiştir. Bugün üzerinde yaşadığımız topraklar hem coğrafi hem de kültürel zenginliği açısından tarih boyunca başka milletlerin sahip olmak istediği yerlerden biri olmuştur. Bu toprakları bugün bizlere yurt bırakmak için büyük mücadeleler verilmiştir. Şüphesiz bu mücadelelerden en önemlisi kurtuluş savaşıydı. Vatan topraklarının işgal altında olduğu o günlerde milletimiz adeta küllerinden doğup Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle ülkemizin her bölgesinden birlik beraberlik içerisinde destansı bir mücadeleyi tarih sayfalarına yazdırmıştır. Ülkemizi parçalayıp milletimiz yok etmek isteyen düşmanlara nasıl ecdadımız izin vermediyse bugün bizlerde aynı ruh ve aynı bilinçle bizlere emanet bırakılan bu toprakları savunmaya devam edeceğiz. Bunun en büyük örneği ise 15 Temmuz darbe girişimi ve aziz Türk milletinin bu darbeye karşısında verdiği destansı mücadeledir. Düşmana karşı 96 yıl önce nasıl mücadele ettiysek, bugün de aynı ruh ve kararlılıkla mücadele etmeye devam ediyoruz

Bu büyük zaferleri kazanan şanlı ecdadın mirasçısı olarak bizler de bugün; demokrasimizi daha da geliştirmek, ekonomimizi güçlendirmek, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemek için canla başla çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”