Alınacak Doğalgaza Sınırlama Getirildi

Alınacak Doğalgaza Sınırlama Getirildi
Ön ödemeli (Akıllı) sayaç kullananların, bundan sonra alacakları doğalgaza sınırlama getirildi. İşte yeni doğalgaz uygulaması.

Ön ödemeli (Akıllı) sayaç kullananlar, 1 ay içerisinde, son iki yılın aynı döneminde kullanılan ortalama gaz miktarının en fazla 2 katı kadar doğalgaz alabilecek.

Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, bağımsız bölüm sahibi, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcilerinin yazılı talebi ve dağıtım şirketinin onayı ile dağıtım şirketi tarafından mevcut mekanik sayaç ön ödemeli sayaç ile değiştirilebilecek. Dağıtım şirketi, mevcut mekanik sayacın ön ödemeli sayaç ile değişimi hususunda müşterilerine hiçbir şekilde zorlamada bulunamayacak. Sayacın değiştirilmesi durumunda alınacak bedel Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararıyla belirlenecek.

Dağıtım şirketi, ön ödemeli sayaç kullanan müşterilere, benzer müşterilerin son iki yılın aynı çeyrek dönemlerine rastlayan doğalgaz kullanım miktarlarının ortalamasını esas alarak, bir ay içerisinde, en fazla ortalama iki aylık doğalgaz tüketim miktarı kadar doğalgaz satışı yapabilecek.

Dağıtım şirketi, sayaçların ölçüm toleranslarına ilişkin müşteriye bilgi verecek. Müşterinin istemesi halinde, aradaki fark müşteri tarafından karşılanmak koşuluyla, ölçüm hassasiyeti daha yüksek olan sayaçları temin ederek, sistemine dahil edecek.