Alipaşa, Çiftekavak, Gündoğdu Rize'ye Bağlanınca...

Alipaşa, Çiftekavak, Gündoğdu Rize'ye Bağlanınca...
Rize Merkez ilçeye bağlı Çiftekavak ve Alipaşa köyleri ile Gündoğdu Beldesi'nin tamamen Rize Belediyesi'ne bağlanmasıyla bu bölgelerde bu hizmetten faydalanacak!

Rize Emniyet Müdürlüğü, il merkezinde 55 Mobese ile hizmet veriyor. Merkez ilçeye bağlı Çiftekavak ve Alipaşa köyleri ile Gündoğdu Beldesi'nin tamamen Rize Belediyesi'ne bağlanmasının ardından bu belde ve köylere de Mobese hizmetinin getirileceği öğrenildi.

Rize'de, il genelinde meydana gelen olayların aydınlatılması, suç ve suçlularla daha etkin mücadele edilebilmesi, trafik düzenlemesinde teknolojik imkanların kullanılabilmesi amacıyla Mobese hizmetleri büyük önem taşıyor.

Müdürlükten alınan bilgiye göre il merkezinde 30 ayrı noktada 31'i sabit 24'ü ise hareketli olmak üzere toplam 55 Mobese ile hizmet veriliyor. Mobese hizmeti, güvenlik hizmetlerinin verimliliğini arttırmak, Algılanması zor güvenlik tehditlerini algılamak, adli soruşturmada ihtiyaç duyulabilecek kanuni deliller üretmek, kişilik hak ve hürriyetlerine dokunulmadan genel asayiş ve huzuru temin edebilmek ve elektronik olarak trafiği denetlemek ve düzenlemek adına birçok konuda büyük yarar sağlıyor.