"Allah Bir Daha Ç.Rizespor’u Böyle Bir Duruma Düşürmesin"

"Allah Bir Daha Ç.Rizespor’u Böyle Bir Duruma Düşürmesin"
Çaykur Rzespor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 81. Olağan genel kurulu yapıldı. Ç.Rizespor Başkan Vekili Halim Mete Yeşil Mavili taraftarların sözleri dolayısıyla üzüldüğünü ifade etti, Rizespor'un zor günleri geride bıraktığını söyledi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirilen olağan genel kurul’da divan başkanlığını Temel Ali Uzun yaptı. Kongreye Ç.Rizespor Başkanı Metin Kalkavan gribal enfeksiyon rahatsızlığı yaşadığından katılamazken, açılış konuşmasını Başkan Vekili Halim Mete yaptı. 4 yıllık süreçte başarılı olamadıklarını ifade eden Mete, taraftarın yönetim şampiyon olmak istemiyor söylentilerine üzüldüğünü belirterek Mustafa Denizli'nin göreve gelmesiyle Süper Lig'e en yakın oldukları dönem içinde bulunduklarını ve Ç.Rizespor'un icralık olması dolayısıyla çok zor günleri geride bıraktığını açıklayarak "Allah bir daha Ç.Rizespor’u böyle bir duruma düşürmesin." dedi.

Başkan vekili Halim Mete yaptığı konuşmada; 4 yıldır yönetimde yer aldıklarını ve bu süre zarfında sportif açıdan hiçbir başarıyı yakalayamadıklarını itiraf etti. Mete, teknik direktörlük görevine gelen Mustafa Denizli hocanın gelmesi ile yapılan yen transferlerle bu sezon sonu bir üst lige yükseleceklerini dile getirirken; “En fazla süper lig yolunda Mustafa hocanın gelmesiyle bu sezon yakın olduklarını“ ifade etti.

caykur-rize-genclik-ve-spor-kulubu-dernegi-81.-mali-olagan-genel-kurulu-yapildi.jpg

Geçtiğimiz sezon ligin son maçında kendi beceriksizlikleri sonunda şampiyon olmadıklarını belirten Mete; O son dakika golünü Akhisar Belediye takımı değilde, biz atsak şimdi süper ligdeydik. Bu durumda bizimde beceriksizliğimiz var, demek ki işi şansa bırakmayacaksın” itirafında bulundu.

halim-mete.20130127151302.jpgBaşkan vekili Halim Mete, bu sezon lige iyi başladıklarını anımsatarak, ligin 10.haftası sendromuna bir kez daha yakalandıklarını ve altı hafta gerileme dönemine girdiklerini hatırlattı. Devre arasında Türkiye’de üç büyük takımı şampiyon yapan Mustafa Denizli ile anlaştıklarını, Mustafa hocanın kendisince Türkiye’nin en büyük hocası olduğunu belirten Mete;” Artık Rizespor’da futbolun tek patronu Denizli’dir. Yönetici arkadaşlar bile tesislere izin alarak girecek. Kazanılan veya kaybedilen bir maç sonrası soyunma odasına girmek bile yasak. Gerekli transferleri yaptık, devre arası kış transfer döneminin kapanmasına kısa bir süre kala, transfer çalışmalarımız devam ediyor. Mustafa hocanın uygun gördüğü isimleri kadromuza katmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Başkan vekili Halim Mete, konuşmasının son bölümünde amatör branşlarda başarılı olmadıklarını akademik ligde kötü sonuçlar aldıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef amatör branşlarda istediğimiz çizginin gerisindeyiz. Başbakanımızın şehrinde, denizle iç içe olan Rize’mizde, yüzme dalında sporcu yetiştirmek istiyoruz. Bu bağlamda stadın yanında olimpik yüzme havuzu ve 3 bin kişilik kapalı spor salonu yapacağız. Bisiklet dalında sporcu yetiştireceğiz. Ç.Rizespor kulübü sadece futbol değil, Rize şehrine yakışan spor dallarında ülkemizi sporcu yetiştirecektir” İbaresini kullandı.

omer-san.20130127151320.jpgKongrede söz isteyen Ç.Rizespor kongre üyesi Ömer Şan, eski başkan Kadir Çakır döneminde gelen 24 milyonluk borcun son durumu ne olduğunu, bu yapılan borcun kimlere yapıldığını, Ç.Rizespor yönetimin bugüne kadar bu konuda hiçbir açıklama yapmadığı belirterek bu konuda kamuoyuna bilgi verilmesini istedi.

Ömer Şan  ayrıca dört yıldır Ç.Rizespor kulübü derneğinin Rizespor sportif yatırım A.Ş ye 3 yönetici verdiğini, bu güne kadar bu isimlerin kimler olduğunu bilmediklerini ifade ederek , bu isimlerin açıklanmasını istedi. Şan ,derneğin futbol yatırım A.Ş ile mali ilişkisinin ne olduğunu bu konuda da kamuoyuna bilgi verilmesi gerektiğini vurguladı.

Ömer Şan’ın konuşması sonrası tekrardan söz alan Başkan vekili Halim Mete, Geçmiş dönemden 24 milyon, faiziyle 30 milyona yakın bir borç devir aldıklarını açıkladı. Kulübe 100 yakın icra dosyası bulunduğunu, bugün gelinen noktada tek bir icra dosyası bulunmadığı söyleyen Mete; “ Allah bir daha Ç.Rizespor’u böyle bir duruma düşürmesin, bugün bizim takım Türkiye’de bir çok takımdan iyi yerdedir. Tek eksiğimiz sportif başarı, bunuda bu sezon Mustafa Denizli hoca ile yakalayacağız” dedi.

Başkan vekili Halim Mete sözlerini şöyle sürdürdü:“Allah şahittir. Kayıt dışı tek bir kuruş veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Kayıt dışı para harcaması yapmadık. Belkim onu yapmadığımız için, harama el uzatmadığımız için şampiyon olamadık, onu da bize Allah nasip etmesin” ifadesini kullandı.

Daha sonra oy birliğine sunulan mali raporlar oy birliği ile kabul edildi.

caykur-rize-genclik-ve-spor-kulubu-dernegi-81.-mali-olagan-genel-kurulu-yapildi-1.jpg

Haber: Selim Denizalp & Deniz Varlı