Alman Vekiller "Hayır" İçin İmza Attı

Alman Vekiller "Hayır" İçin İmza Attı
16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumu için Almanya'da faaliyet gösteren Daha Fazla Demokrasi Derneğinin "Türkiye'de Demokrasinin Yıkılmasına hayır diyelim"...

16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumu için Almanya'da faaliyet gösteren Daha Fazla Demokrasi Derneğinin "Türkiye'de Demokrasinin Yıkılmasına hayır diyelim" sloganı ile başlatılan imza kampanyasına, Almanya'daki Türkiye kökenli vekiller de imza atarak "Hayır" dedi.

Daha Fazla Demokrasi Derneği'nin resmi internet sayfasında "Hayır" kampanyasıyla alakalı olarak yer alan açıklamada, "Kim hukuk devletini, kuvvetler ayrılığını, ifade, basın ve toplanma özgürlüğünü kurtarmak istiyorsa oyu sadece "Hayır" olabilir" denildi.

Almanya'da 1 milyon 400 binin üzerinde Türk vatandaşının oy kullanırken hukukun üstünlüğünü, basının ve fikir özgür olmasını gibi demokrasinin önemli unsurlarını dikkate almaları ikazında bulunuldu. Türkiye'de demokrasinin ortadan kaldırılmasına seyirci kalmak istemiyoruz" denildi. 50 bin imza bekliyoruz çağrısına kısa bir zamanda imza atanların sayısının 8 bine aştığı ve imza atanlar arasında Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Sol Parti'nin Federal Meclis Milletvekili Sevim Dağdelen, Yeşiller Partisi Milletvekili Özcan Mutlu da bulunuyor. Yazar Seyran Ateş, Berlin Alevi Toplumu Başkan Vekili Numan Emre, Hessen eyaleti milletvekili Mürvet Öztürk ve Almanya Türk toplumu Genel Başkanı Gökay Sofuoğlu gibi isimlerin "Hayır" için imza attığı bildirildi.

(Mehmet Koca / İHA)

Kaynak:IHA