Almanya, 8 Türk'ü gözyaşları ile uğurladı

Almanya, 8 Türk'ü gözyaşları ile uğurladı
Almanya’nın Backnang şehrinde çıkan yangında hayatını kaybeden 7 çocuk ve anneleri için Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Eyüb Sultan Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Namaza Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Baden Württemberg Başbakan Yardımcısı Nils Schmidt, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Karslıoğlu, gurbetçiler ve Alman komşuları katıldı.

Cenaze namazında baba Sami Soykan ve anneanne Hatice Özcan güçlükle ayakta dururken, tabutların üzerine Türk ve Alman bayrakları örtüldü. Olayda hayatını kaybeden en büyük çocuk Hatice Oruç'un tabutuna ayrıca gelinlik konuldu.

Bozdağ, cenaze namazının ardından yaptığı açıklamada, Alman makamlarının yangın sebebini, hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde aydınlığa kavuşturması çağrısında bulundu. Yangında hayatını kaybeden Özcan ailesinin yakınlarının yanı sıra, 76 milyonun yüreğinin yandığını ifade eden Bozdağ, "Yangın sebebi şüpheye yer bırakılmadan açıklanmalı" diye konuştu.

Olayın bir kundaklama veya ırkçı saldırı olmadığını umduğunu söyleyen Bozdağ, "Dileğimiz, temennimiz budur. Türkiye'nin acısı bu noktada çoktur. Her şeyin en ince detayına kadar incelenmesini ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasını,eyalet ve hükümetten bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bozdağ ayrıca, cenazelerin İstanbul'da tekrar otopsi yapıldıktan sonra yarın Ayfonkarasihar'da toprağa verileceğini belirtti.

Bu arada Baden Württemberg Başbakan Yardımcısı Nils Schmidt Türkçe olarak, "Hepimizin başı sağ olsun" dedi. Schmidt ayrıca, eyalet hükümeti olarak bu elim olayın aydınlatılması için gerekenin yapılacağı sözünü verdi.