Almanya Brezilya'yı 7 bitirdi

Almanya Brezilya'yı 7 bitirdi
2014 Dünya Kupası yarı finalde Almanya'yı konuk eden Brezilya, kabus dolu bir gece yaşadı. Panzerlere 7-1 mağlup olan sambacılar kupaya veda etti.

Almanya, Dünya Kupası Yarı Finali'nde, Brezilya'yı hem de kendi evinde hezimete uğrattı... Panzerler, Sambacıları 7-1 gibi tarihi bir skorla mağlup etti ve adını finale yazdırdı... Brezilya ise tarihinin en ağır yenilgisiyle yüzleşti...

ALMANYA PANZER GİBİ EZDİ GEÇTİ

2014 Dünya Kupası yarı final maçında Brezilya ile Almanya karşı karşıya geldi. Mesut'lu Almanya, ev sahibi Brezilya'yı hezimete uğratarak sahadan 7-1 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı ve adını finale yazdırdı.

almanya-brezilya.jpg

Estadio Mineirao'da oynanan karşılaşma çok hızlı başladı. 11. dakikada sağ kanattan Toni Kroos'un kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde topla buluşan Thomas Müller'in ayağının içiyle gelişine vuruşunda top filelerle buluştu. (0-1) 23. dakikada Kroos'un pasında topla buluşan Klose'nin vuruşunda top kaleci Cesar'dan döndü. Dönen topa bir kez daha vuran Klose topu ağlarla buluşturdu. (0-2) Bu golle iyice rahatlayan Almanya farkı açmak için Brezilya kalesine yüklenmeye başladı. 25. dakikada sağ kanattan Lahm'ın ortasında ceza sahası içinde Kroos'un gelişine vuruşunda top filelerle buluştu. (0-3) 26. dakikada Toni Kroos'un, Khedira ile yaptığı verkaçla penaltı noktasından çektiği şutunda top bir kez daha Brezilya ağlarına gitti. (0-4) 29. dakikada sol çaprazdan Mesut'un pasında ceza sahası içinde Khedira'nın gelişine vuruşunda fark 5'e çıktı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda da Almanya, Brezilya karşısında etkili oyununu sürdürdü. 69. dakikada ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Lahm'ın pasında Andre Schürrle'nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. (0-6). 79. dakikada Müller'in pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Schürrle'nin vuruşunda top üst direğe çarparak ağlara gitti. (0-7). 90+1. dakikada Dante'nin uzun pasında topla buluşan Oscar, ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ve maçın skorunu belirledi: (1-7). Brezilya'ya tarihinin en büyük hezimetlerinden birini yaşatan Almanya finale yükseldi.

TRİBÜNLERDE NEYMAR MASKELERİ

Brezilya, Kolombiya maçında Zuniga'nın müdahalesiyle omurgasından sakatlanan Neymar'ın motivasyonuyla sahaya çıktı. Milli marş sırasında David Luiz ve Julio Cesar, Neymar formasını havaya kaldırırken, tribünlerde de Neymar maskeleri vardı.

İLK GOL MULLER'DEN

Ev sahibi takım Brezilya ve tribünlerdeki binlerce taraftar, üst düzey bir motivasyonla maça başladı. Başlama düdüğünden itibaren stadyumdaki muhteşem coşku, sahaya da yansıdı. Ama ufak bir farkla... Sahada Samba'yı Brezilya değil, Almanlar yaptı... Perde 11. dakikada açıldı. Toni Kroos'un köşe vuruşunda kafayı vuran Thomas Müller, takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak Alman rüzgarı yeni başlıyordu...

YAŞLI KURT SAHNEYE ÇIKTI

Dakikalar 23'ü gösterdiğinde 36 yaşındaki Miroslav Klose'nin golü geldi. Schweinsteiger'in ara pasına hareketlenen Toni Kroos, çok şık bir topuk pasıyla Klose'nin önüne bıraktı. Miroslav Klose ise ilk vuruşunda kaleci Julio Cesar'ı geçemedi ancak ikinci vuruşunda ağları havalandırarak, Almanlar'ı 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

GOLLER YAĞMUR GİBİ GELDİ

Ancak Panzerler durmaya niyetli değildi... 24. dakikada sağ kanattan gelen Almanya'da Lahm ortaladı. Müller dokunamadı ve arka direkte Kroos topla buluştu. Kroos da gelişine sert vurdu ve Almanya'ya 3-0'ı getirdi.

KROOS FARKI 4'E ÇIKARDI

Bu golden 2 dakika sonra yine sahnede Kroos vardı. Bu kez Sami Khedira, kale sahası içinde kaleye vurmak yerine Toni Kroos'un önüne bıraktı. Kendisinin ikinci golünü Brezilya ağlarına gönderen Kroos, skoru da 4-0'a taşıdı.

MESUT ASİST YAPTI KHEDIRA İŞİ BİTİRDİ

Günün başarılı ismi Khedira da Dünya Kupası yarı finalinde Brezilya'yı boş geçmedi. Mesut Özil'in pasında bekletmeden vuran Sami Khedira, Julio Cesar'ı avladı ve Almanya bu golle Brezilya karşısında 5-0'ı yakaladı.

İLK YARI 5 GOLLE TAMAMLANDI

İlk yarıda bu golün ardından Almanya rüzgarı hafifledi ancak arkasında yıkılmış bir Brezilya bıraktı. Sambacılar, kendi evinde düzenlenen ve en büyük favorisi olduğu Dünya Kupası'nda, yarı final maçının ilk yarısını 5-0 mağlup kapattı.

brezilyali-futbolcu.jpg

NEUER GEÇİT VERMEDİ

İkinci yarıya Brezilya, en azından taraftarının öfkesini biraz olsun azaltabilmek adına hızlı başladı. Ancak burada da Paulinho ve Oscar'ın yakaladığı pozisyonlarda, Alman kaleci Neuer başarılıydı.

PEŞ PEŞE GOLLER ATILDI

Ve bu kısa süreli Brezilya üstünlüğünden sonra, Almanların rüzgarı yeniden esmeye başladı. 69'da Lahm'ın pasına kale sahasında dokunan Schürrle, önce skoru 6-0 yaptı, daha sonra da Müller'in pasına sol çaprazdan çok güzel bir vuruşla durumu 7-0'a getirdi.

OSCAR'DAN ŞEREF GOLÜ

Kalan dakikalar, Almanya'nın 'oley' sesleri altında paslaşması ve Brezilya'nın kendi taraftarı tarafından yoğun protesto edilmesi şeklinde geçerken, skoru ise Oscar'ın golü belirledi. Almanya, sahadan 7-1'lik tarihi bir galibiyetle ayrılarak adını finale yazdırdı.

TARİHİNİN EN AĞIR YENİLGİSİ

Brezilya ise kendi evinde düzenlenen Dünya Kupası'nda, tarihinin en ağır yenilgisini aldı.

brezilya-almanya.jpg