Almanya, Dünya üçüncüsü oldu: 3-2

Almanya, Dünya üçüncüsü oldu: 3-2
2010 Dünya Kupası'nda üçüncülük maçında Almanya, Uruguay'ı 3-2 mağlup etti.

2010 Dünya Kupası'nda üçüncülük maçında Uruguay ile Almanya karşı karşıya geldi. Port Elizabeth'deki 46 bin seyirci kapasiteli Nelson Mandela Green Stadı'nda oynanan ve Meksikalı hakem Benito Archundia'nın yönettiği maçı Almanya 3-2 kazandı ve Panzerler bu sonuçla 2010 Dünya Kupası'nın üçüncülükle tamamlamış oldu.

Almanya'ya galibiyeti getiren golleri 19. dakikada Muller, 56. dakikada Jansen ve 82. dakikada Khedira'dan geldi. Uruguay'ın gollerini ise 28. dakikada Cavani ve 51. dakikada Forlan kaydetti.
Bu arada Almanya'da maça ilk 11'de başlayanTürk asıllı Mesut Özil, 91. dakikada oyundan çıkarken; yerine bir başka Türk asıllı futbolcu Serdar Taşçı girdi.

Maçtan önce Almanların ünlü kahin ahtapotu Paul yaptığı tahminde Uruguay karşısında Almanların güleceğini ve kupayı 3. bitireceğini bildirmişti. Bu tahmini de doğru çıkan Paul Almanların turnuvada oynadığı bütün maçlara doğru tahmin yapmış oldu.

LÖW'DEN BÜYÜK SÜRPRİZ

Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, Uruguay ile oynanan üçüncülük maçında kadroda sürpriz isimlere yer verdi. Kaleci Manuel Neuer, Lukas Podolski, grip olan Miroslav Klose ve sakatlığı bulunan Philipp Lahm karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Bu isimlerin yerine Löw, Hans-Jörg Butt, Marcell Jansen, Dennis Aogo ve Cacau'ya şans tanıdı.

7 YIL 39 GÜN SONRA İLK 11'DE

Uruguay karşısında ilk 11'de şans bulan kaleci Hans-Jörg Butt 7 yıl 39 gün sonra Almanya Milli Takımı'nın kalesini korumuş oldu. Butt en son 1 Haziran 2003 yılında milli takımda oynama şansı bulmuştu.

LUGANO, SUAREZ VE FUCİLE YENİDEN 11'DE

Uruguay cephesinde ise Fenerbahçe'de forma giyen ancak sakatlığı nedeniyle Hollanda ile oynanan çyerek final maçında kaptan Diego Lugano savunmada yeniden yerini aldı. Ayrıca cezaları sona eren Jorge Fucile ve Luis Suarez üçüncülük maçında formalarına yeniden kavuştular.

MULLER'İN TAKİPÇİLİĞİ GOLÜ GETİRDİ

Karşılaşmanın ilk düdüğüyle birlikte Almanya maça daha iyi başlayan taraf oldu ve ilk net fırsatı da Panzerler kaçırdı. Maçın 10. dakikasında kazanılan korneri Mesut kullandı. Savunmadan ileri çıkan Friedrich'in kale sahası içinden yaptığı kafa vuruşu direkten döndü. Kontrolü elinden bırakmayan Almanlar 19. dakikada aradıkları golü Muller ile buldu. Bu dakikada Schweinsteiger yaklaşık 30 metre uzaklıktan çok sert bir şut çıkardı. Uruguay kalesici Muslere bu topu sektirince Muller topu boş kaleye göndererek ülkesini öne geçirmeyi başardı. Muller böylece turnuvadaki 5. golünü kaydemiş oldu.

SCHWEINSTEIGER'DEN BÜYÜK HATA

Mücadele Almanya'nın üstünlüğüyle devam ederken; Schweinsteiger yaptığı büyük bir hata Uruguay'ın beraberliği sağlamasına neden oldu. İlk yarının 28. dakikasında Schweinsteiger orta sahada topu kaptırınca Almanya savunması boşta yakalandı. Suarez'in pasında ceza sahas içinde topla buluşan Cavani, kaleci Butt'un solunda topu ağlara gönderek durumu 1-1 yaptı.

Cavani'nin beraberlik golünden sonra Uruguay öne geçme şansını da buldu. İlk yarının bitimine dört dakika kala, Suarez, Almanya savunmasının dalgınlığında topla birlikte ceza sahasına girdi. Ancak golcü oyuncu bu pozisyonda topu dışarıya attı. Mücadelenin ilk yarısına başka gol olmayınca soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gidildi.

FORLAN'DAN MUHTEŞEM BİR GOL

İlk yarının tersine ikinci yarıya Uruguay daha etkili başladı. İkinci yarının hemen başında yine Suarez ile net gol fırsatını kaçıran Uruguay, 51. dakikada ilk kez öne geçmeyi başardı. Sağ kanattan Arevalo yaptığı ortaya tecrübeli golcü Diego Forlan ceza sahası içindet hiç bekletmeden yarım voleyi vurdu ve meşin yuvarlak kaleci Butt'un bakışları arasında ağlarla buluştu.

5 DAKİKALIK ÜSTÜNLÜK

Maçın 51. dakikasında Forlan'ın attığı golle maçta ilk kez öne geçen Uruguay'ın sevinci sadece 5 dakika sürdü. Karşılaşmanın 56. dakikasında Boateng sağ kanattan ortasını yaptı. İlk golde büyük hata yapan kaleci Muslera bu ortada boşa çıktı ve topu ıskaladı. Muslera'nın arkasında topu bekleyen Jansen iki kişi arasında kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. Almanlar bu golle skorda dengeyi bulmuş oldu.

LUGANO VURAMADI, KHEDİRA AFFETMEDİ!

Beraberliğin ardından Almanya öne geçmek için oyun kontrolünü eline aldı. Uruguay ise çok adamla kendi sahasında kalarak kontrataklarlar rakip kalede gol aradı. Uruguay bu ataklarda gol bulamayınca Almanya cezayı Khedire ile kesti. Mücadelenin 81. dakikasında kazanılan kornerimaç boyunca olduğu gibi Mesut kullandı. Mesut ortasında top kale sahasına doğru geldi fakat o bölgede Lugano topa müdahale edemedi. Yaşanan karambol anında Khedira topu kafayla ağlara yollayarak skoru 3-2 yaptı.

Khedira'nın bu golünden sonra Uruguay, Almanya yarı sahasına çok adamla yüklenmek istelerde, pek fazla etkili olamadılar. Kalan dakikalarda skoru iyi koruyan Almanya çalan son düdükle 2010 Dünya Kupası'nını üçüncülükle bitirmiş oldu.