Alperen Ocakları kapatılıyor

Alperen Ocakları kapatılıyor
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Alperen Ocaklarının kapatılarak yerine vakıf kurulacağını bildirdi.

Destici, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözlerine partinin kurumsallaşması konusunda bir dizi  çalışma yapacaklarını belirterek başlayan Destici, bu kapsamda 29 Ocak'ta yapılacak olağan kongrenin ardından dernek statüsünde bulunan Alperen Ocaklarının kapatılarak yerine Alperenler Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı'nın kurulacağını aynı  zamanda Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce Akademisi'ni de açacaklarını söyledi.

Türkiye'nin en önemli sorununun terör olduğunu, bu sorun çözülmedikçe diğer sorunların da çözülemeyeceğini belirten Destici, KCK operasyonlarını desteklediklerini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçim süresinin belirsizliğin giderilmesini isteyen  Destici, konudan siyasi partilerin ''elini çekmesini'' ve YSK'nın kararı  vermesini istedi.

Destici, Fransa'da 1915 olaylarıyla ilgili teklifin geleceğinin çok  önceden belli olmasına karşın Türkiye'nin gerekli adımı atmadığını savundu.  Destici ayrıca piyasada satılan malların hangi ülke tarafından üretildiğinin de  tüm ürünlerin üzerinde yer almasını istedi, yabancı ortaklıklara ilişkin bilginin de yer alması gerektiğini ifade etti.

Milletvekili emekli maaşları ile ilgili artış konusunda rakama değil  kararın gece yarısı geçirilmiş olmasına odaklandıklarını vurgulayan Destici,  ''CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Çankaya Köşkü'ne veto için mektup yazmasının bir anlamı olmadığını'' belirtti. Anadolu'da yaşayan tüm insanların kendi dilini konuşmasından, kendi örf  ve adetlerini yaşamasından yana olduklarının altını çizen Destici, şiddete  bulaşmayan her düşüncenin sonunu kadar söylenmesini arzuladıklarını, bu kapsamda  'Demokratik Açılım' projesinin sadece bunu kapsaması durumunda destek  vereceklerini bildirdi.

Yeni yıl bütçesinin çeşitli konular dolayısıyla yeteri derecede  tartışılmadığını savunan Destici, 2012 yılında Türkiye'yi mali açıdan huzursuz  günlerin beklediğini ileri sürdü. Destici, ayrıca üniversiteye girişteki katsayı uygulamasının kaldırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mustafa Destici, yeni anayasada değiştirilemez hiçbir madde bulunmamasını  istediklerini ve Atatürk milliyetçiliği ve laiklik gibi kavramların net olarak  tarif edilmesini istedi. Destici, ''TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun, yeni anayasayı  hazırlayamayacağına inandığını'' ifade etti.

-Sorular-

Alperen Ocaklarının kapatılacak olmasının, bazı olaylarla  ilişkilendirilmesinden kaynaklanıp kaynaklanmadığının sorulması üzerine Destici,  Rahip Santoro ve Zirve Yayınevi cinayetiyle BBP ve Alperen Ocaklarının bir  ilgisinin bulunmadığını ifade etti. Aynı şekilde Danıştay saldırısı ile de partinin bir ilişkisinin  olmadığının ortaya çıktığını vurgulayan Destici, Hrant Dink davasında ise hem  Dink ailesinin hem de BBP'nin mağdur edildiğini ancak gelinen noktada cinayeti  kimlerin azmettirdiğinin ve kimlerin işlediğinin net olarak ortaya çıktığını  söyledi. BBP Lideri, BDP'nin bağımsızlığın yetmeyeceği yönündeki söylemini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, BDP'nin Kürt vatandaşları temsil etmediğini belirterek, terörün bitirildiği ve örgütün vatandaş üzerindeki baskısının sona  erdiği ilk seçimde bu partinin kaç oy alacağına bakılması gerektiğini kaydetti. Destici, anayasa sürecine katkı vermeye devam edeceklerini belirterek  ancak şu anki durum itibarıyla bunun bir müsamereden öte geçmeyeceğini  düşündüğünü söyledi.

Destici, ''Ben buradan samimi bir şekilde hem hükümetin hem  de siyasi partilerin yeni anayasa isteğinin olmadığını düşünüyorum. Çünkü tam demokratikleşme demek; mevcut iktidarın iktidarını kaybetmesi, anamuhalefetin de  anamuhalefeti kaybetmesi, MHP'nin ve diğer siyasi partilerin meclisteki konumunu  kaybetmesi anlamına gelir. Bu çok nettir, bunlar demokrasiyi değil kendi  bulundukları konumu korumayı istiyorlar'' dedi.