Altay, Rize'yi Gözüne Kestirdi

Altay, Rize'yi Gözüne Kestirdi
Haftalardır galibiyete hasret kalan Altay, Çaykur Rizespor maçına dönüm noktası olarak bakıyor.

Bank Asya 1. Lig 23. hafta karşılaşmasında pazar günü evinde temsilcimiz Çaykur Rizespor'u ağırlayacak olan Altay ekibimizi gözüne kestirdi. Altay haftalardır süren kötü gidişine Rizespor maçında son vermek istiyor.

Ligde son galibiyetini 16. haftada evinde Dardanelspor'u 3-2 yenerek alan Altay daha sonra düşüşe geçmiş ve oynadığı 6 karşılaşmada deplasmanda Konyaspor'a 2-0, Kartalspor'a 1-0, Karabükspor'a 3-0, evinde de Karşıyaka'ya karşı 2-0 kaybeden siyah beyazlılar 6 maçlık periyotta evinde Orduspor ve geçen hafta deplasmanda Mersin İdmanyurdu karşısındaki 1-1'lik skorlarla sahadan ayrılmış ve  son 6 karşılaşmada yalnızca 2 puan alabilmişti.

Bank Asya'nın iddialı ekiplerinden Altay 6 haftalık kötü gidişatı sonucunda 4 mağlubiyet, 2 beraberlik alarak ligde 36 puanda 5. sırada kendine yer edinebildi. İzmir'in siyah beyazlı ekibi kötü gidişatına temsilcimiz Çaykur Rizespor maçında son vererek ligde yeniden yükselişe geçmek istiyor.  

Çykur Rizespor karşılaşmasının hazırlık çalışmalarını sürdüren Altay'da Mersin İdmanyurdu maçından aldıkları puanın çok önemli olduğunu yineleyen Teknik Direktör Zafer Bilgetay, ''Sadece biz değil, diğer rakipler de puan kaybetti. Kaos halindeki bir takımın ilk deplasmanından puanla dönmesi takımın düşüşünü önledi. Çaykur Rizespor maçıyla beraber çıkışa geçeceğimizi düşünüyorum. Maçın seyircisiz olması dezavantaj. Ligin ikinci yarısındaki ilk üç puanımızı alıp, yukarılara doğru tırmanışımıza devam edeceğiz'' dedi.

'BASKI VAR'

6 haftadır galibiyet alamamanın oyuncularda bir stres yarattığını da söyleyen Bilgetay, ''Futbolcu hep kazanmak ister. Kötü bir sonuçta en çok üzülenler de oyuncular olur. Biz onlara destek vermeye çalışıyoruz. Hafta sonu Çaykur Rizespor karşılaşmasını büyük ihtimalle Alsancak Stadı'nda oynayacağız. Zeminde problem var. Ama Mersin'deki zeminden sonra Alsancak ve Atatürk Stadı'ndaki zeminler mükemmel'' şeklinde konuştu.