Alternatif ödeme yöntemi epin, 3 milyon Türk kullanıcıya ulaştı

Alternatif ödeme yöntemi epin, 3 milyon Türk kullanıcıya ulaştı
Hızla büyümeye ve kullanılmaya devam eden epin (pin) kullanıcıları her geçen gün artmaya devam ediyor.

 

Son yapılan analizlere göre Türkiye’de oyuncuların yüzde 15’i (3 milyon) kullanıcı ödemelerini yapmak için epin kullanıyor.

Dünyanın her yerinde online oyunlar rağbet görmeye devam ediyor. Türkiye’de de 20 milyonu aşkın çocuk, genç online oyun dünyasında yer alıyor. Oyun içi satın alma işlemlerinde ise gerek siber saldırılar nedeniyle gerekse de e-pin kartlarının sunduğu avantajlı kampanyalar nedeniyle epin kullanılıyor.

Elektronik ödeme kartları birçok avantajından dolayı tercih ediliyor. Bankaların kesintileri ve kredi kartına alternatif olması tabi ki en büyük etkenler olarak kaydediliyor. Bunun için güvenilir bir epin sitesi bulmak yeterli.

Alternatif ödemeler yüzde 10 yaygınlıkta

İnternet dünyasında alışveriş yaparken daha çok kredi kartı kullanılıyor. Ekopay.com yetkilierinin verdikleri bilgiye göre internet alışverişlerinde en çok kullanılan ödeme yöntemi kredi kartı. Kullanıcıların yüzde 90’lık bölümü kredi kartı kullanırken yüzde 10’luk kısmı da banka havalesi kullanıyor. Tabi e-ticaret alışveriş sitelerinde durum böyle iken hızla büyümeye devam eden oyun sitelerinde ise neredeyse kitlenin tamamı epin ile ödeme yapmayı tercih ediyor.

Yakın zamanda Ekopay.com yetkililerinin verdiği bilgiye göre elektronik kart kullanımı diğer alışveriş türlerinde de yaygın hale gelecek. Bu oranın zaman içinde kredi kartlarına yetişmesi tahmin ediliyor.

Alternatif ödeme sistemi epin teknolojisi büyüyor

Son zamanların trend web siteleri haline gelen online oyun platformları, oyuncu sayısını arttırmak ve daha fazla kitleye hitap etmek için oyun içi ödemelerde farklı alternatifler geliştirmeye başladı. Bu ödeme yöntemleri arasında dijital mecrada üretilen epin, en çok kullanılan ödeme yöntemi olarak kendinden söz ettirmeye başladı.

Birçok sektörde ve alışveriş sitesinde kullanılan epin (Elektronik EPİN) en çok da online oyun ve alışveriş sitelerinde kullanılıyor. Bunun farklı nedenleri olmakla birlikte tabi ki en büyük neden sunduğu avantajlar. İlgi duyulan oyunlarda bazı özelliklere sahip olmak için ödeme yapmak gerekiyor. Ancak oyuncuların kredi kartı kullanmak istememeleri bir süreliğine de olsa oyun alanlarından uzaklaşmak zorunda kalmalarına neden oldu. Epin sistemi sayesinde artık yeniden oyun sitelerinde her yaştan insanı görmek mümkün. Bankaları aracı kılmaya gerek bırakmayan elektronik ödeme kartları, güvenilir bir siteden alındığında isabetli bir seçim gerçekleşmiş oluyor.

Epin’in güvenilir adresi

Türkiye’nin resmi reselleri Ekopay.com yetkilileri, kullanıcı güvenliğini arttırmak adına sürekli yenilik yaptıklarını ifade ediyorlar. Sadece ödemelerle ilgili değil aynı zamanda avantajları üzerinde de yoğun çalışmalarının olduğunu belirten yetkililer, günümüzde çok fazlasıyla rağbet gören epin alım satımlarında kullanıcıların daha rahat hareket etmelerini sağlamak adına yeni gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade ediyorlar.

Teknoloji dünyasının online ödemelerine rahat bir soluk getiren ve Türkiye’de en çok tercih edilen epin sitesi ekopay.com, oyun dünyasındaki yerini kaybetmeyenler için çözüm üretmeye ve avantajlarını sunmaya devam ediyor.