Altın tacını alamadı, suç duyurusunda bulundu

Altın tacını alamadı, suç duyurusunda bulundu
Samsun'da yaşayan 2009 Engelliler Dünya Güzeli Nergis Demirarslan, vaat edilen altın tacın kendisine verilmediği gerekçesiyle Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Samsun'da yaşayan 2009 Engelliler Dünya Güzeli Nergis Demirarslan, 2008 yılında kazandığı "Engelliler Türkiye Güzeli" birinciliğinde vaat edilen altın tacın kendisine verilmediği gerekçesiyle Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Uluslararası Engelliler Vakfı ve İstanbul Prodüksiyon işbirliği ile 2008 yılında Ankara'da engeliler arasında yapılan "Engelliler Türkiye Güzeli Yarışması"nda birinci seçilen Nergis Demirarslan, altın tacın kendisine verilmediği ve vaatlerin yerine getirilmediği gerekçesiyle yargıya başvurdu. Babası Hürmet Demirarslan ile birlikte Samsun Adliyesi'ne gelen dünya güzeli, "dolandırıcılık ve maddi menfaat temini" suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na müracaatta bulunarak, tacının verilmesini ve yarışmadaki vaatlerin yerine getirilmesini istedi.

Adliye çıkışı bir açıklama yapan Nergis Demirarslan, 2008 yılında Türkiye'de ilk defa engellilere yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle güzellik yarışması düzenlendiğini ve Türkiye güzeli seçildiğini hatırlattı. Yarışmada birinciye altın, ikinciye gümüş, üçüncüye bronz taç verileceğinin belirtildiğini, güzellik yarışmalarının özelliğinin taç tak takmak olduğunu ifade eden Demirarslan, "Dünya ve Türkiye güzeliyim ama tacım yok" dedi.

nergis-demirarslan-samsun.jpg

Yarışmadan ne aldığı konusunda sorular sorulduğunu, 'hiçbir şey' dediği zaman herkesin şaşırdığını ve inanmadığını belirten Demirarslan, "Diğer hediyelerde gözümüz yok. Ben sadece tacımı istiyorum. Yaptığımız tüm girişimlere rağmen bana tacımı teslim etmediler. Benim için bu tacın manevi değeri çok büyük. Bundan sonra bu tür yarışmalara katılanlar mutlaka sözleşme yapsın" diye konuştu.

Baba Hürmet Demirarslan ise, kızının duygularıyla oynandığını, tacının ve hediyelerinin teslim edilmemesine anlam veremediklerini, hukuki yoldan haklarını arayacaklarını kaydetti.