Aman Dikkat! Rize’ye Önemli Uyarı

Aman Dikkat! Rize’ye Önemli Uyarı
Rize İl Emniyet Müdürlüğü, son günlerde Rize’de dolandırıcı olaylarının artması ve vatandaşların mağdur edilmesi nedeniyle bir kez daha uyarıda bulundu.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada hiçbir kamu görevlisinin hiçbir şekilde vatandaşlardan para, kontur, değerli eşya, altın vb. hiçbir şey istemeyeceği ifade edilerek, “İlimizde özellikle son günlerde DOLANDIRICILARIN kendilerini Hakim, Savcı, polis vb. olarak tanıtıp vatandaşlarımızın terör örgütü ile bağlantılı olduklarını iddia ederek, korkutarak veya farklı firmaların özendirme amaçlı yaptığı kampanya promosyonlarını kazandıklarını ifade ederek para talep ettikleri gözlenmektedir.

Vatandaşlarımızın, halkımızın devletine ve kamu kurumu personeline olan güvenini kötüye kullanarak kendilerine çıkar sağlamaya çalışan DOLANDIRICILARA karşı duyarlı olmaları; üzücü durumların yaşanmaması için kendilerinden para talep edilmesi halinde 155 Polis İmdat Hattını aramaları veya 0 (464) 213 03 74 Dahili 5512 veya 5518 nolu telefondan Asayiş Şube Müdürlüğümüze ulaşmaları önemle rica olunur.” denildi.