Amansız Hastalığa Yakalanan Rizeli Gencin En Büyük Hayali

Amansız Hastalığa Yakalanan Rizeli Gencin En Büyük Hayali
Rize’de doğuştan gelen amansız bir hastalığın pençesinde hayata tutunma mücadelesi veren Oktay Yazıcı’nın en büyük hayali Beşiktaşlı futbolcular ile tanışmak.

Rize'de, kas erimesi nedeniyle yatağa bağımlı yaşayan 18 yaşındaki Oktay Yazıcı, tutkunu olduğu Beşiktaşlı futbolcular ve kulüp yöneticileriyle bir araya gelmeyi hayal ediyor.

Rize’de yaşayan 18 yaşındaki Oktay Yazıcı, 'Duchenne Kas Distrofisi' (kas erimesi) isimli milyonda bir görülen bir hastalıkla dünyaya geldi. Henüz 4,5 yaşındayken teşhis edilen Duchenne Musküler Distrofi (kas erimesi) sebebiyle ancak 12 yaşına kadar okula gidebildi, kaslarının giderek zayıflaması ve işlevini yitirmesi nedeniyle 12 yaşında yatağa bağımlı kaldı.

oktay-yazici-(3).jpg

Altı yıldır yatağa bağlı olarak hayata tutunma mücadelesi veren Yazıcı’nın en büyük sevgisi ve tutkusu ise Beşiktaş. Gününün büyük bölümünü evde bilgisayar başında Beşiktaş'ın maçlarını izleyerek ve haberlerini takip ederek geçiren Yazıcı, annesinin desteğiyle hayata tutunmaya çalışıyor.

Yazıcı’nın zamanının neredeyse tümünü geçirdiği odası ise tepeden tırnağa kadar Beşiktaş'ın renklerini ve logosunu taşıyan eşyalarla dolu. En büyük arzusu ise Beşiktaşlı futbolcular ile tanışabilmek ve onlarla fotoğraf çektirmek. Yazıcı’nın ailesi konuyla ilgili olarak Beşiktaş Kulübü ile temas kurdu. Şimdi taleplerine verilecek olumlu cevabı bekliyorlar.

oktay-yazici-(2).jpg

Ailesi de koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Oktay'ın ismini de eski bir Beşiktaşlı futbolcu olan Oktay Derelioğlu'ndan esinlenerek verilmiş. Oktay, Beşiktaşlı futbolcuların isimlerini ve teknik ekibin isimlerini eksiksiz olarak sayıyor. Küçüklüğünden itibaren Beşiktaş'ı çok sevdiğini belirterek, Beşiktaş'ın kendisi için çok değerli olduğunu söyledi. Tek isteğinin ise Beşiktaşlı futbolcular ile tanışmak olduğunu söylüyor.

Siyah-beyazlı tüm futbolcuları tanıdığını anlatan Oktay, "Benim hayatım siyah beyaz. 24 saat Beşiktaş'ın maçlarını her şeyini internet üzerinden takip ediyorum. Bu sene şampiyon olacaklarına inanıyorum. Benim futbolcu ağabeylerimden tek isteğim, beni ziyaret etmeleri. Onlarla hatıra fotoğrafı çektirmek ve imzalı forma vermelerini çok istiyorum" ifadesini kullandı.

oktay-yazici-(1).jpg

Anne Emine Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Oktay'ın hatalığını 4,5 yaşında fark ettiklerini, 12 yaşından sonra yürüyemediğini ve yatağa bağımlı yaşadığını söyledi. 

Henüz bu hastalığın çaresi olmadığını dile getiren Yazıcı, "Oğlumda az rastlanılan bir kas hastalığı var. Doğuştan olan bu hastalığı biliyorduk. 12 yaşına kadar normal çocuklar gibi yürüdü. Şu an 18 yaşında ve artık yürüyemiyor. Her geçen gün rahatsızlığı artıyor. Bu günler iyi günlerimiz. İlerisini düşündükçe çok üzülüyorum. İlerisini düşünmek istemiyorum. Biz mücadele ettikçe oğlumuz elimizden gidiyor. Maalesef tedavisi de mümkün değil. Sadece bugünü yaşamaya gayret ediyorum. Oğlumun en büyük arzusu Beşiktaşlı futbolcular ile tanışmak. Oğlumun bu isteğini yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Anne Yazıcı, oğlunun hayatında her şeyin siyah beyaz olduğunu kaydederek, bu nedenle evdeki bütün eşyaların siyah beyaz seçildiğini, hayatlarını siyah ve beyaz olarak adeta iki renk yaşandığını sözlerine ekledi.

oktay-yazici-emriye-yazici-(4).jpg

oktay-yazici-(4).jpgoktay-yazici-emriye-yazici-(3).jpgoktay-yazici-(5).jpg

oktay-yazici-emriye-yazici-(2).jpgoktay-yazici-emriye-yazici-(1).jpg