Amasyalı Kızlar Dünya Şampiyonasına Gidiyor

Amasyalı Kızlar Dünya Şampiyonasına Gidiyor
Dünya Okullar Arası Futbol Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek Amasya Spor Lisesi oyuncuları iddialı hazırlanıyor.12-20 Nisan 2015 tarihleri arasında Guatemala’da düzenlenecek olan şampiyonada 18...

Dünya Okullar Arası Futbol Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek Amasya Spor Lisesi oyuncuları iddialı hazırlanıyor.

12-20 Nisan 2015 tarihleri arasında Guatemala’da düzenlenecek olan şampiyonada 18 ülkenin yer alacağını belirten okul müdürü ve aynı zamanda takımın teknik direktörü Mustafa Demir, ev sahibi Guatemala’nın yanı sıra Brezilya, Hindistan ve Yunanistan ile aynı grupta yer aldıklarını söyledi.

Antalya’da düzenlenen Türkiye Liseler Arası Futbol Şampiyonası’nda birinci olan 18 kişilik takımdaki 5 oyuncunun 15 yaşından küçük olması nedeniyle 13 kişiyle şampiyonada mücadele edeceklerini belirten Demir, “Eğer ilk 2’ye girebilirsek bir üst tura çıkacağız. Diğer gruplarda da bayan futbolunda çok güçlü takımlar olan Almanya, Fransa, Danimarka, Norveç gibi ülkeler var. Bu ülkeleri geçebilirsek dünya şampiyonu olmak için mücadele edeceğiz” dedi.

Türk milli takımında sol kanat mevkisinde oynayan takım kaptanı İlayda Civelek, Türkiye Şampiyonası’nda geçen yılın salon futbolu dünya şampiyonu olan takımın oyuncularından kurulu rakiplerini yenmelerinin morallerini yükselttiğini anlatırken, takımın orta sahasındaki milli futbolcusu Beste Koldaş da, “Takımımız çok üst düzeyde. Dünya Şampiyonası için çok hırslıyız. Ne Almanya ne Brezilya’dan korkmuyoruz. Hiçbir zaman maç oynanmadan kazanılmıyor” diye konuştu.

Türkiye Şampiyonası’nda 6 maçta kalesinde sadece bir gol gören milli kaleci Ebru Yancı da, “Dünya Şampiyonası’nda bizi zorlayacak rakip sadece Brezilya diye düşünüyorum. En iyisini yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Amasya Belediyesi tesislerindeki antrenmanda ziyaret ettiği oyunculara enerji depolamaları için Amasya misket elması ikram edip şehirden ilk defa bir futbol takımının dünya şampiyonasına gideceğini vurgulayan Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş de, “Kız öğrencilerden oluşan bir takım olması da ayrıca bize gurur veriyor” ifadelerini kullandı.