Ambarlık Köyü'nün Geleneksel İftar Yemeğine Yoğun Katılım

Ambarlık Köyü'nün Geleneksel İftar Yemeğine Yoğun Katılım
Ambarlık Köyü tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen iftar yemeğinin 3.'sü yapıldı.

Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, baba ocağı Ambarlık Köyünde, dün akşam düzenlenen ve köy halkı ile her Ramazan ayında geleneksel olarak gerçekleşen iftar yemeğine katıldı.

Ambarlık Köyü halkı ile birlikte düzenlenmiş olan iftar programına Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Rize Eski Milletvekili Ahmet Kabil, İl Genel Meclis Başkanı Muhammet Avcı, Çaykent Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Genel Meclis Üyeleri İbrahim Türüt, Mehmet Kazancı, Ak Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Merkez İlçe Koordinatörü Ali Avcılar, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, çok sayıda teşkilat mensubu, kurum amirleri ve köy halkı katıldı.

ambarlik-koyu-3.-geleneksel-iftar-yemegi-(1).jpg

Gerçekleşen iftar programında bir konuşma yapan köy muhtarı Vahap Türüt, katılımlarından dolayı başta Rize Valisi Ersin Yazıcı olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

Muhtar Türüt, "Ambarlık köyü sakinleri olarak birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırmak, Ramazan ayının maneviyatını yaşamak adına her Ramazan ayında bu iftar yemeğini gerçekleştiriyoruz. Köyümüz çok değerli insanlar yetiştirdi. Çok şükür bugün  birçoğu burada bulunmaktadır. Bu iftar programına katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ambarlik-koyu-3.-geleneksel-iftar-yemegi-(2).jpg

Vali Ersin Yazıcı ise konuşmasında,  nazik davetten dolayı Ambarlık köyü sakinlerine teşekkür ederek, "Merkeze bağlı Ambarlık köyü yüzölçümü ve nüfusu itibariyle en kalabalık köylerimizden biri olarak kendini günümüze kadar taşımayı başarmıştır. Bu önemli bir durumdur. Sizden köyünüzü sevmeyi bırakmamanızı ve bu güzel geleneklerinizi sürdürmenizi isterim" dedi.

ambarlik-koyu-3.-geleneksel-iftar-yemegi-(3).jpg

Vali Yazıcı, tüm Ambarlık köyü sakinlerinin Rize halkının Bayramını ayrıca kutladı.

İftar programı yapılan dua ile  sona erdi.

ambarlik-koyu-3.-geleneksel-iftar-yemegi-(6).jpg

ambarlik-koyu-3.-geleneksel-iftar-yemegi-(5).jpg