Amerikalı Sporcu Rize'de!

Amerikalı Sporcu Rize'de!
Amerikalı sporcu Rize’ye geldi.

Amerikalı 59 yaşındaki bisikletçi, barış için dünyayı dolaşıyor. Bisikletiyle çıktığı dünya turu sırasında Rize’ye gelen Ron Mc Gerity, Çayeli Belediyesi'ni ziyaret etti.

Çayeli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı ile görüşen Boston Massachusetts doğumlu olan Ron Mc Gerity, 1999'dan beri bisikletinin üstünde dünyayı dolaştığını, şimdiye kadar İtalya'dan Fransa'ya, İsveç'ten Yunanistan'a toplam 52 ülkeyi dolaştığını ve 4 aydır ise Türkiye’de olduğunu belirtti.

Daha önce ülkesinde şoförlük, Polonya’da ise İngilizce öğretmenliği yaptığını belirten Ron Mc Gerity, "Barış ve dostluk içinde yaşamaktan daha anlamlı bir şey yok. Bunu herkese anlatmak ve ulaşabildiğim her yere bu mesajı götürmek istiyorum" dedi. Her gittiği ülkede barış mesajları veren Ron Mac Gerity, "Atatürk'ün ünlü sözü 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' en büyük yol göstericim oldu. Çayeli’nde bir gün kaldım. Gördüğüm ilgi de beni son derece memnun etti" dedi.

ron-mc-gerity-mustafa-baltaci-1.jpg

Uğradığı herkesten kısa bir yazı ve imza alan Gerity’e Çayeli Belediye Başkan Yardımcısı ve Çayelispor Kulübü Başkanı Mustafa Baltacı tarafından Çayelispor forması ve Rizespor bayrağı hediye edildi. Hediye edilen formayı giyerek poz veren Gerity, Başkan Mustafa Baltacı’ya teşekkür etti.

ron-mc-gerity-mustafa-baltaci-2.jpg

ron-mc-gerity-mustafa-baltaci-3.jpg

ron-mc-gerity-mustafa-baltaci-4.jpg