Ana-Kız Aynı Okulda Öğretmenlik Yapıyor

Ana-Kız Aynı Okulda Öğretmenlik Yapıyor
Ayşegül Turhan, çektiği şanslı kurayla, doğduğu yer olan Artvin'e öğretmen olarak atandı. Artvin'in Hopa ilçesindeki Hüsnü Ciner İlköğretim Okulu'nda göreve başlayan Turhan...

Ayşegül Turhan, çektiği şanslı kurayla, doğduğu yer olan Artvin'e öğretmen olarak atandı. Artvin'in Hopa ilçesindeki Hüsnü Ciner İlköğretim Okulu'nda göreve başlayan Turhan, şansının bir kez daha yüzüne gülmesi sonucu, İngilizce öğretmeni açığı olan komşu ilçe Arhavi'deki, annesi Fatma Buber'in öğretmenlik yaptığı, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okuluna atandı.

19 Mayıs Üniversitesi İngilizce Bölümü mezunu olan Ayşegül Turhan, çektiği şanslı kurayla, doğduğu yer olan Artvin'e öğretmen olarak atandı.

İl içindeki görevlendirmeyle Artvin'in Hopa ilçesindeki Hüsnü Ciner İlköğretim Okulu'nda göreve başlayan Turhan, şansının bir kez daha yüzüne gülmesi sonucu, İngilizce öğretmeni açığı olan komşu ilçe Arhavi'deki, annesi Fatma Buber'in öğretmenlik yaptığı, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okuluna atandı.

Diğeri Zonguldak'ta muhasebecilik yapan iki çocuk sahibi 23 yıllık öğretmen Buber, şimdi kızıyla aynı okulda öğretmenlik yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyor.

Anne Buber, yaptığı açıklamada, kızına eğitimi için tüm desteğini belirterek, "Kızım da benim emeklerimi boşa çıkartmayarak yüksek öğrenimini tamamladı ve öğretmen oldu" dedi.

Buber, kızıyla aynı okulda görev yapmasını, "Böyle mutluluk anlatılmaz, ancak yaşanır" sözleriyle ifade etti.

ana-kiz-ayni-okulda-ogretmen-aysegul-turhan-fatma-buber.jpg

Annesiyle aynı okulda görev yapan Turhan ise öğretmenlik hakkını kazandıktan sonra görev yeri için çektiği kurada şansına memleketinin çıktığını anlatarak, "Bir süre komşu ilçe Hopa'da görev yaptıktan sonra, annemin okulunda İngilizce derslerinin boş geçmesi üzerine buraya atandım" diye konuştu.

Çektiği kuranın kendisi için bir dönüm noktası olduğunu belirten Turhan, "Yaşam boyunca insanın önüne 'bir şans' çıkar derler, benimki de öyle bir şans. Annemle aynı okulda göreve başlayınca dünyalarda benim oldu. İnanın şu an hayatımın en mutlu günlerini yaşıyorum. Annemi, okulumu, öğrencilerimi çok seviyorum ve derslerime de seve seve giriyorum" dedi.

Turhan, ileride evlenmesi halinde doğacak çocuğunun, annesi ve kendisi gibi, çok sevdiği öğretmenlik mesleğini yapmasını çok istediğini sözlerine ekledi.

aysegul-turhan,-fatma-buber.jpg