Anadolu Üniversitesi’nden “İş Sağlığı Ve Güvenliği” Alanına Büyük Destek

Anadolu Üniversitesi’nden “İş Sağlığı Ve Güvenliği” Alanına Büyük Destek
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gerçekleştirdiği ziyarette, "İş Sağlığı ve Güvenliği...

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gerçekleştirdiği ziyarette, "İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim, Sınav ve Belgelendirme" protokolüne imza attı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Selim Bağlı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ile İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer katıldı.

"ANADOLU'NUN EN ÜCRA KÖŞESİNE ULAŞABİLEN ÜNİVERSİTE: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ"

Tören sırasında konuşan Müsteşar Bağlı, iş sağlığı ve güvenliğinin her iş yerinde olması gerektiğine değindi. Bağlı, "Öncelikle işveren ve işçi için, iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin gerekli olduğunun bize iletilmesi gerekir. Ancak bu erişimin, iletişimi bilen uzman bir kadro tarafından planlanması gerekiyor. Bu konuda en yetkin kurumun da Anadolu'nun en ücra köşesine ulaşabilen Anadolu Üniversitesi olduğunu görüyoruz. Anadolu Üniversitesi ile bir protokol yaparak az tehlikeli sektörlerde çalışan işverenlerimiz için "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" yapmak bizim için çok önemli, biz bunu bir devrim olarak algılıyoruz" dedi.

"ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, BİRİKİMİNİ VE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞMAYI SÜRDÜRÜYOR"

Rektör Prof. Dr. Gündoğan ise, Türkiye'nin gelişmiş ülkeler düzeyinde bir iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına sahip olduğuna işaret ederek, bu konuda bilincin arttırılması için toplumun bütün kesimlerine eğitim verilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Anadolu Üniversitesi'nin bu anlamda büyük katkılarının olabileceğine değinen Gündoğan, şöyle devam etti:

"Bu noktada üniversitemizin yıllardır sürdürdüğü çabalar var. Hem uzaktan eğitim araçlarını kullanacağız hem de üniversitemizin birikimiyle sektördeki işveren ve işveren vekillerimize eğitim vereceğiz. Tabi ki bu eğitimde karşı karşıya kaldığımız homojen bir grup yok. Eğitim alacak grup içerisinde ilkokul mezunları ve üniversite mezunları da olacak. Hazırlayacağımız sertifika programı, her eğitim düzeyinden katılımcının rahatlıkla anlayabileceği bir yapıda olacak. Sertifika programlarımız 2016 yılından itibaren başlayacak. Şu anda arkadaşlarımız eğitim materyallerinin hazırlanması için çalışmalara başladı."

"BU EĞİTİMİ ALANLAR, İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ HİZMETİNİ KENDİ İŞ YERİNDE KENDİSİ YERİNE GETİREBİLECEK"

İş sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer de, protokolle ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

"Eğitimler, 10'dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin, işveren veya işveren vekillerine verilecek. 1 milyon 600 bin işyerimizin neredeyse 800 bini bu kapsama giriyor. Bu eğitimi alanlar, iş sağlığı güvenliği hizmetini kendi iş yerinde kendisi yerine getirebilecek."

Kaynak:IHA