ANALİG Güreş Türkiye Finalleri Rize’de Sona Erdi

ANALİG Güreş Türkiye Finalleri Rize’de Sona Erdi
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2019-2020 sezonu faaliyet programında yer alan Anadolu Yıldızlar Ligi serbest ve grekoromen stil güreş Türkiye Birinciliği Rize'de tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığının 2020 yılı faaliyet programı çerçevesinde, 15-16 Şubat 2020 tarihleri arasında Rize’de düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Güreş Türkiye Final Müsabakaları 25 ilden 260 sporcunun katılımı ile Rize Yeni Şehir Spor Salonunda düzenlendi.

Müsabakalara, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Cafer Küçükmustafa katılım sağladı.

Müsabakalar sonucunda serbest stilde Tokat, Bursa, Balıkesir, Ankara grekoromen stilde Kayseri, Konya, Bursa ve İstanbul il karmaları takım sıralamasında dereceye girdi.

Müsabakaların sonunda başarılı olan sporculara ve takımlara düzenlenen ödül töreni ile madalya, başarı belgesi ve kupa taktim edildi.

analig-gures-turkiye-finalleri-rize’de-sona-erdi-53.jpg

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik yaptığı açıklamada “Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Türk sporu için çok önemsenen bir organizasyon Rize ili olarak Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduk. İlimizde son yıllarda yapılan tesisleşme hamlesi ile bir çok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmaktayız. Bu yapılan organizasyonlar ilimizdeki spor turizmine büyük katkı sağlıyor.“ dedi.

Çelik, ayrıca turnuvanın Rize’de gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere şükranlarını sunduğunu belirtti.