ANALİG Hentbol Erkeklerde Rize İl Karması Türkiye Şampiyonu Oldu

ANALİG Hentbol Erkeklerde Rize İl Karması Türkiye Şampiyonu Oldu
Spor Genel Müdürlüğü 2018 Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) kapsamında Denizli’de yapılan Türkiye Hentbol Şampiyonasında Rize İl Karması erkek takımı Türkiye Şampiyonu oldu.

19 ilden 12 erkek takımı ve 12 kız takımı 11-15 Mayıs 2018 tarihlerinde Denizli Vali Recep Yazıcıoğlu ve Sarayköy Spor Salonlarında beş gün boyunca ANALİG Hentbol Türkiye Birinciliği için ter döktü. Erkeklerde final maçında İstanbul Anadolu’yu 31-23 mağlup eden Rize İl Karması Türkiye Şampiyonluğunu kazandı. Kızlarda ise A grubunda mücadele eden Rize İl Karması dereceye giremedi.

D grubunda mücadele eden Rize İl Karması grup maçlarında Elazığ’ı 19-14, İstanbul Avrupa’yı 23-13 mağlup ederek yarı finale kaldı. Yarı finalde B grubu birincisi Trabzon İl Karmasını 26-25 mağlup eden Rize İl Karması finalde ise A Grubu birincisi İstanbul Anadolu’yu 31-23 mağlup ederek Türkiye Şampiyonu oldu.

Rize İl Karması, Beden Eğitimi Öğretmenleri Uğur Lakutoğlu ve Caner Mumcu tarafından kurulup rüya takım olarak adlandırılırken takımının antrenörlüğünü Oğuzhan Bekar ve Hüseyin Demirci yapıyor.

denizli-ilinde-yapilan-turkiye-hentbol-sampiyonasinda-rize-il-karmasi-turkiye-sampiyonu-3.jpg

denizli-ilinde-yapilan-turkiye-hentbol-sampiyonasinda-rize-il-karmasi-turkiye-sampiyonu-2.jpg

denizli-ilinde-yapilan-turkiye-hentbol-sampiyonasinda-rize-il-karmasi-turkiye-sampiyonu-1.jpg