ANALİG Hentbol Yarı Final Müsabakaları Rize'de Başladı

ANALİG Hentbol Yarı Final Müsabakaları Rize'de Başladı
Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) 2017-2018 sezonu Hentbol Türkiye Yarı Final müsabakaları, 17 ilden 500’e yakın sporcunun katılımı ile Rize‘de başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında sporun tabana yaygınlaştırılması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst guruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşların sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) 2017-2018 sezonu Hentbol Türkiye Yarı Final müsabakaları 17 ilden 500’e yakın sporcunun katılımı ile Rize‘de başladı.

20-22 Nisan 2018 tarihleri arasında Yeni Şehir Spor Salonu ile Güneysu Spor Salonlarında oynanacak müsabakalar sonunda gruplarında birinci olan takımlar Türkiye Finallerine katılma hakkı kazanacak.

analig-hentbol-yari-final-musabakalari-rizede-basladi-(2).jpg

Yeni Şehir Spor Salonunda açılış seremonisinde konuşan Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik,   "Anadolu Yıldızlar Ligi Hentbol Türkiye Yarı Finalleri müsabakalarında 17 ilden 500’e yakın sporcumuzu ilimizde misafir etmekteyiz. Öncelikle sizleri Çayın başkenti olan Rize ilimizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Müsabakaların dostluk kardeşlik, ortamında geçmesini temenni ediyorum. Müsabakalarda mücadele eden tüm il takımlarımıza başarılar diliyorum “ dedi.

analig-hentbol-yari-final-musabakalari-rizede-basladi-(1).jpg

Müsabakalarda Artvin, Batman, Bolu, Elazığ, Gaziantep, Giresun, Karabük, Kastamonu, Malatya, Mardin, Rize, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Diyarbakır ve Samsun illeri yarışacak.

analig-hentbol-yari-final-musabakalari-rizede-basladi-(4).jpganalig-hentbol-yari-final-musabakalari-rizede-basladi-(6).jpganalig-hentbol-yari-final-musabakalari-rizede-basladi-(7).jpganalig-hentbol-yari-final-musabakalari-rizede-basladi-(9).jpg

analig-hentbol-yari-final-musabakalari-rizede-basladi-(3).jpganalig-hentbol-yari-final-musabakalari-rizede-basladi-(5).jpganalig-hentbol-yari-final-musabakalari-rizede-basladi-(8).jpg