Andon Ilıca Suyu ile İlgili Önemli Gelişme

Andon Ilıca Suyu ile İlgili Önemli Gelişme
Rize'de yıllardır şifalı diye içilen Andon ılıca suyunun arsenik oranının 27 kat fazla çıkması üzerine önemli adımlar atılıyor.

Rize’de Andon olarak bilinen Küçükçayır köyünün turizm destinasyon projesi kapsamında Andon suyunun da bu destinasyon içerisine alınması amacıyla ılıca suyunda yapılan analizde arsenik oranı 27 kat fazla çıktı. Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından suyun yanına tüketilmesinin sağlığa uygun olmadığı yönünde uyarı levhası asıldı. 

ARITMA TESİSİ KURULACAK

Alınan bilgiye göre, bakanlık nezdinde suyun içindeki mineral değerlerin bozulmadan vatandaşlar tarafından sağlıklı bir şekilde  tüketilmesinin sağlanması ve suyun içindeki arseniği yok etmek amacıyla arıtma tesisi kurulması yönünde çalışmalar başlatılacak. Arıtma ile birlikte Andon Ilıca suyu sağlıklı bir şekilde yeniden vatandaşların tüketimine sunulacak. Ayrıca, sudan yeniden numuneler alınarak analiz yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

VATANDAŞLAR UYARI LEVHASINI SÖKTÜ

Öte yandan Sağlık Müdürlüğü tarafından asılan uyarı tabelasının ise vatandaşlar tarafından yerinden söküldüğü ve vatandaşların su tüketmeye devam ettikleri görüldü.

andon-ilica-suyu-uyari-tabelasi-sokuldu.jpg

andon-ilica-suyu.jpg

andon-ilica-suyu-sagliksiz-cikti-1-001-001.jpgandon-ilica-suyu-analiz-raporu-001.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
11 Yorum