Ankara havası Kartal'a yaramadı

Ankara havası Kartal'a yaramadı
Kartal Başkent semalarında havalanamadı. Gençlerbirliği engeline takıldı, 1 puanı zor kurtardı. Maçtan notlar...

Son şampiyon Beşiktaş, yeni sezona kötü girdi bir kere. İlk iki haftada 4 puan toplayabilen Kartal, neredeyse hiç tehlikeli pozisyona giremediği Gençlerbirliği deplasmanından da 0-0 beraberlikle döndü. Siyah-beyazlılar maç boyunca çerçeveyi gören yalnızca 1 şut atabildiler.

Turkcell Süper Lig'in üçüncü haftasında, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Gençlerbirliği'ne konuk olan Beşiktaş, sahadan golsüz beraberlikle ayrılarak, puanını beşe yükseltebildi. Ligde ilk iki haftayı beraberlikle kapatan Gençlerbirliği'yse, beraberlik serisini üçüncü haftaya da taşıyarak 3 puanda kaldı.

Oldukça renksiz geçen karşılaşma boyunca Beşiktaş'ın sergilediği futbol, siyah-beyazlı taraftarlar için bir hayli düşündürücüydü.

Tatsız ilk yarı
Karşılaşmanın ilk yarısında iki ekip de çok etkisizdi. Beşiktaş 18. dakikada Nihat'la sağ kanattan etkili oldu. Ancak, eski Soceidadlı yıldız golcünün şutu oldukça etkisizdi. Gençlerbirliği ise, 25'te Gençlerbirliği'nden Harbuzi inanılmaz bir şut çıkardı. Ceza sahası dışından sert vuran futbolcunun şutu, 90 diye tabir edilen bölgenin bir karış üstünden auta çıktı. Devre boyunca başka pozisyon olmayınca, ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

Görüntü değişmedi
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ikinci yarı öncesinde Michael Fink ve Erhan Güven'i kenara alırken, Mert Nobre ve Rıdvan Şimşek'i sahaya sürdü. Ancak bu değişiklikler ne siyah-beyazlı takımın ne de evsahibi Gençlerbirliği'nin oyununu değiştirdi.

Tamamen bir orta saha mücadelesi şeklinde geçen ikinci 45 dakika boyunca her iki kalede de dişe dokunur bir tehlike yaşanmadı. Beşiktaş'ta oyun kurucu, yaratıcı özellikleri bulunan bir oyuncu eksikliği bariz göze çarparken, her iki ekip de orta sahada sık sık top kaptırdı.

İkinci yarıda gelişen az sayıda cılız pozisyondan gol sesi çıkmayınca karşılaşma golsüz sonuçlandı.

Siyah-beyazlı takımda maç boyunca en çok dikkat çeken unsursa, başta Nihat Kahveci olmak üzere hücum hattını oluşturan oyunculardan hiçbirinin sezona tam olarak hazır olmadığı gerçeğiydi.

İLK YARIDAN DAKİKALAR Stat: Ankara 19 Mayıs
Hakemler: Koray Gençerler, Baki Tuncay Akkın, Serkan Ok

GENÇLERBİRLİĞİ: 0-0 :BEŞİKTAŞ

Gençlerbirliği: Serdar 6, Orhan 7, İlhan 6, Aykut 6, Radeljic 6, Cem Can 5, Harbuzi 7 (Dk. 89 Bilal ?), Tozo 6, Kahe 6, Mustafa 6, Burhan 6

Beşiktaş: Hakan Arıkan 6, Erhan 4 (Dk. 46 Rıdvan 5), Ferrari 6, Sivok 4, İbrahim Üzülmez 6 (Dk. 80 İsmail ?), Fink 3 (Dk. 46 Mert Nobre 4), Uğur 4, Ernst 4, Tello 4, Holosko 4, Nihat 4

Sarı kartlar: Dk. 79 Sivok, Dk. 90 Uğur (Beşiktaş)

5. dakikada gelişen Gençlerbirliği atağında Tozo sol çaprazda ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.

10. dakikada Gençlerbirliği atağında Burhan sağ kanattan ceza sahasına girdi, Mustafa Pektemek'e yerden pasını verdi, Mustafa altıpas önünde şutunu vurdu ama savunma son anda kayarak topu uzaklaştırdı.

17. dakikada gelişen Beşiktaş atağında sağ çaprazda topla buluşan ve ceza sahasına giren Nihat'ın vuruşunda top kaleci Serdar'da kaldı.

26. dakikada gelişen Gençlerbirliği atağında Harbuzi, ceza sahası dışında kaleyi tam cepheden gören açıdan topu aldı, kontrol etti, bekletmeden sert vurdu, ancak meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

28. dakikada Gençlerbirliği'nden Kahe, ceza sahası içinde topla buluştu, kontrol edip sert vurdu, ancak meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

32. dakikada Beşiktaş'ın kazandığı korneri sağ köşeden Tello kullandı. Atışında direkt kaleye giden top üst direkten oyun alanına döndü. Korner çizgisine paralel giden topu defans tekrar kornere attı.

38. dakikada kazanılan korneri sağ köşeden Nihat kullandı. Ceza sahası içine gelen sert topa Ferrari yükselip kafayı vurdu, ancak müsait durumda yaptığı kötü vuruşta top üstten farklı şekilde auta çıktı.

41. dakikada Tello'nun pasında İbrahim Üzülmez sol çaprazdan ceza sahasına topu gönderdi, defansı aşan topla arka direkte Holosko buluştu, müsait durumda olmasına rağmen çok kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takımın da çabası gol getirmeyince devre 0 - 0 berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

52. dakikada Beşiktaş'tan Uğur'un defansın arkasına attığı derin topa Nihat hamle yaptı, kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda kaleci Serdar erken davranarak yumruklarıyla topu uzaklaştırdı ve tehlikeyi önledi.

59. dakikada Kahe'nin derin pasında Burhan topla buluştu, Sivok'a rağmen meşin yuvarlağı ceza sahasına kadar taşıdı, yerden vuruşunda top kaleci Hakan Arıkan'da kaldı.

60. dakikada gelişen Gençlerbirliği atağında bu defa da Kahe kaleyi hafif sol çaprazdan gören açıdan sert vurdu, kaleci Hakan Arıkan'ı geçen top yandan az farkla auta çıktı.

62. dakikada gelişen Beşiktaş atağında kullanılan taç atışı sonrası Holosko ceza sahası içinde topla buluştu, yerden sert vurdu ama savunma son anda ayak koyarak topu uzaklaştırdı.

72. dakikada gelişen ani Gençlerbirliği atağında Kahe, İBrahim Üzülmez'den sıyrılıp soldan bindirme yapan Tozo'nun önüne topu bıraktı. Bu oyuncu ceza sahasına girdi, kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda sol çaprazdan yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

78. dakikada Beşiktaş'tan Tello'nun sol çaprazdan ceza sahasına gönderdiği topa Nihat yükseldi vuramadı, Mert Nobre topa yetişemedi, korner çizgisi üzerinde Holosko'nun vurduğu top Mert Nobre'ye çarparak auta çıktı.

81. dakikada Mustafa'nın sağ çapraza uzun pasında Harbuzi topu kontrol etti, rakiplerini oyundan düşürdü, ceza yayı önünden sert vurdu, ancak meşin yuvarlak kaleci Hakan Arıkan'da kaldı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında ve 3 dakikalık uzatmalarda da gol olmayınca mücadele 0 - 0 berabere tamamlandı.