Ankara Rize Federasyonundan Rizeli Üniversitelilere Çağrı

Ankara Rize Federasyonundan Rizeli Üniversitelilere Çağrı
Rize Dernekler Federasyonu, Ankara’da öğrenci evinde kalan Rizeli öğrencilere kumanya yardımı yapacağını bildirdi.

Olağan kongresini tamamladıktan sonra hızla çalışmalara başlayan Muammer Bostan Başkanlığındaki; Rize Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu, memleketlerinden uzakta, gurbette Ankara’da üniversitede okuyan Rizeli öğrencileri yalnız bırakmamak adına, onlarla gönül köprüsü kuruyor. Hem Ankara’daki Rizeli öğrencilerle iletişimin güçlendirilmesi hem de Ankara’da ikinci evlerinin Rize Dernekleri Federasyonu olunması hedeflenen ve Türk Kızılay’ı ile işbirliği içinde yapılan organizasyonda, öğrencilerin; öğrenci belgesi, adres bilgileri ve kimlik fotokopisi ile Rize Dernekleri Federasyonuna başvurmaları gerekiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Başkan Muammer Bostan, Türkiye’nin neresinden gelmiş olursa olsun Rizeli olan ve Ankara’da üniversite okurken öğrenci evlerinde kalmak zorunda kalan gençlerin yanında olacaklarını kaydederek, 28 Şubat tarihine kadar başvuruları alacaklarını ve mart ayının ilk haftasında öğrencilerin adresine kumanyaların teslim edileceğini, bu hizmetin Ramazan ayında da tekrarlanacağını ifade etti.

Ramazan ayında her akşam Rizeli öğrencilerle birlikte  iftar  açacaklarını belirten Bostan, “Yetişmiş insan gücü biz Rizelilerin en büyük sermayesidir. Okullarını bitirdikten sonra devletimizin en güzel yerlerinde bürokrat olarak ya da iş hayatında girişimci, yönetici olarak ülkemize hizmet edecek olan bu gençlerimizin her zaman yanında olacağız, onlarla birlikte faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Onlar bizim gururumuzdur. İnanıyorum ki bu gençlerimiz de iş hayatına atıldıklarında Rizeli gençlerimize destek olacaklardır“ dedi.

Bostan, ayrıca, Rizeli hemşerilerinin gurur duyacağı çalışmaları yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Öğrenci evlerinde kalan Rizeli öğrencilerin Rize Dernekler Federasyonu Akay Cad.20\9 Kızılay-Bakanlıklar Ankara adresine, öğrenci belgesi, kimlik fotokopisi ve adres bilgileri ile beraber elden başvurmaları gerekiyor.

Ayrıntılı bilgi edinmek isteyenlerin Genel Sekreter Abdurrahman Aksu ile 05062078731 veya 03124184720 numaralı telefonlardan iletişim kurmalarının gerektiği bildirildi.