Ankara Üniversitesi'nde yolsuzluk operasyonu! 33 kişi gözaltında

Ankara Üniversitesi'nde yolsuzluk operasyonu! 33 kişi gözaltında
Ankara Üniversitesi'nde yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında 33 kişi gözaltına alındı.

YÖK Hukuk Müşavirliği tarafından Ankara Üniversitesi'ne yönelik yapılan bir incelemede bazı usulsüzlükler tespit edilmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı. Yapılan soruşturma kapsamında 14'ü üniversite görevlisi diğerleri firma yetkilisi olmak üzere 33 kişi gözaltına alındı.

2010-2012 yılları arasında rektör yardımcısı olarak görev yapan N.H.'nin üniversite bütçesinden bilimsel araştırmalara sağlanan fonlarla ilgili usulsüzlük yaptığı iddiaları inceleniyor. İddiaya göre, proje süresi biten araştırmalar devam etmiş gibi gösterilerek firmalara para ödendi. İlgili bölüm başkanlarının imzaların da taklit edildiği tespit edildi. Firmalara ödenen paralardan da pay aldıkları iddiası da incelenirken, toplam yolsuzluğun boyutunun 3.5 milyon TL olduğu öğrenildi. Zanlı N.H.'nin Amerika'da olduğu tespit edildi.

FUHUŞ ÇETESİNE OPERASYON

Öte yandan Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri bir fuhuş çetesine yönelik operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 21 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.