Ankara Yerli Tedarik Ve İşbirliği Buluşmaları

Ankara Yerli Tedarik Ve İşbirliği Buluşmaları
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara ve TechAnkara markası için yerli tedarik ve işbirliği projesi kapsamında, "Ankara'lı firmaları...

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara ve TechAnkara markası için yerli tedarik ve işbirliği projesi kapsamında, "Ankara'lı firmaları bölgemizde yerli tedarik ağını hep birlikte örmeye ve dünya ile rekabet edebilen bir TechAnkara için işbirliğine davet ediyorum" dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından, yatırım ortamının iyileştirilmesi, yerli üreticilerin üretim ve tedarik kapasitelerinin artırılması, endüstrinin talep ve ihtiyaçlarına yenilikçi ve katma değeri yüksek yerli çözümler sunulmasını amaçlayan Ankara Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları gerçekleştiriliyor.

2015 yılından bu yana gerçekleştirilen etkinlikler ile Ajans, Ankara'da faaliyet gösteren ve üretim girdisi olarak önemli miktarda bilişim ve destek hizmetleri, malzeme, makine ve insan kaynağı satın alan veya ithal eden büyük şirketler ile kurumsal düzeyde iletişim geliştirmiş ve tedarik potansiyeli arz eden yaklaşık 200 firmayı ziyaret etti. Şu ana kadar MAN, TAI, Mitaş Poligon ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Ankara Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları gerçekleştirildi. Bu kapsamda 70 tane firmaya söz konusu firmaların ihtiyacına yönelik yenilikçi ve katma değeri yüksek yerli çözümlerini sunum yaparak tanıtma imkanı verildi. Buluşmalar sonrasında firmaların yaptıkları görüşmeler Ankara Kalkınma Ajansı uzmanları tarafından diğer ilgili firmalar ile kurumsal düzeyde takip edilip tedarikçi adayı firmalara devlet destekleri, fon kaynaklarına erişim, serifikasyon, markalaşma, kurumsallaşma ve ticarileşme noktalarında rehberlik sağlanıyor.

Etkinliklere katılan firmalar, yerli teknolojilerin tedarik ağlarına dahil olma fırsatı ve rekabet avantajı buluyor

Bölgeler arası işbirliğini geliştirmek amacıyla komşu ajans olan Mevlana Kalkınma Ajansı ile işbirliği gerçekleştirilerek, gerekli yeterliliğe sahip olan Konya firmalarının ürünlerini ve teknolojilerini Ankara Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları ile tanıtma imkanı verildi. Etkinliklere katılan firmalar, Ankara'nın büyük sanayi kuruluşları ile bilim, teknoloji ve inovasyon temelli ürünler geliştiren küçük ve orta ölçekli teknoloji firmaları ve girişimciler buluşturulduğu bu tür etkinliklerle yerli teknolojilerin tedarik ağlarına dahil olma fırsatı ve rekabet avantajı bulduklarını vurguluyor. Diğer yandan yeni satış kanallarının ortaya çıktığı ve büyük ölçekli firmaların ihtiyaçlarının analiz edildiği belirtiliyor.

Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından yürütülen Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları Ankara'daki büyük firmalar ile kurumsal düzeydeki buluşmalara FNSS ve Arçelik firmaları ile devam edecek. Bu süreçte tedarik zincirine değer katmak isteyen aday firmalar www.ankaraka.org.tr üzerinden yapacakları başvurularla projede yer alabilecekler.

"Ankara'lı firmaları işbirliğine davet ediyorum"

Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Yüksek teknolojinin başkenti olan Ankara ve TechAnkara markası için yerli tedarik ve işbirliği buluşmaları ülkemize ve bölgemize örnek teşkil edecek lokomotif projeler arasındadır. Bu projede yenilikçi ve teknolojik ürünlerle yerli üreticinin, Ankara'lı büyük firmaların tedarik ağına girerek ürünlerini ticarileştirmelerinin kolaylaştırılması, üretim kapasitelerinin arttırılarak ithal ürünlerin yerli ürünler ile ikame edilmesinin sağlanması, büyük firmaların ise yerli tedarik ağı ile rekabet avantajı sağlaması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, Ankaralı firmaları bölgemizde yerli tedarik ağını hep birlikte örmeye ve dünya ile rekabet edebilen bir TechAnkara için işbirliğine davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:IHA