Ankara'da Polisevine Roketli Saldırı

Ankara'da Polisevine Roketli Saldırı
Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ve Dikmen Polisevi’ne eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün Dikmen'deki polisevine düzenlenen silahlı saldırıda, ilk belirlemelere göre hasar meydana geldi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na atılan roket ise patlamadı. Roketli saldırılar sonrası polisin 2 kişiyi aradığı belirtiliyor.

Edinilen ilk bilgilere göre, saat 21.45 sıralarında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ve Dikmen Polisevi’ne saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre olayda ölen ve yaralanan olmazken, polis maskeli oldukları belirlenen 2 şüphelinin peşine düştü. Olay yerinde patlamamış mühimmat bulunduğu bildirilirken, olay yerinde geniş çaplı güvenlik önlemi alındı. Polisin, polisevine giden yolları kapattığı belirtildi. Olayda ilk belirlemelere göre maddi hasar meydana geldi.

ankarada-polisevine-saldiri-1.jpg

BAKAN GÜLER OLAY YERİNDE

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay ile olay yerinde incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

YASA DIŞI ÖRGÜTE AİT BEZ PARÇASI BULUNDU

Güler, Dikmen'deki polisevinin duvarına iki roketatar mermisi isabet ettiğini, olayda ölü ya da yaralı olmadığını, saldırının gerçekleştirildiği yerde bir roketatar ile patlamamış bir mühimmat ve yasa dışı örgüte ait bez parçası bulunduğunu bildirdi.

Öte yandan, saldırıda atılan üç roketten birinin binaya isabet ettiği öğrenildi.

ankarada-polisevine-saldiri-2.jpg

"ANA BİNA HEDEF ALINDI"

Dikmen'deki saldırıyla ilgili polis yetkililerinden alınan bilgiye göre, saldırıda roket ana binayı hedef aldı. Polisevinin ana hizmet binasına bir roket isabet etti.

ankarada-polisevine-saldiri-3.jpg

ankarada-polisevine-saldiri-4.jpg