Ankara’da Traktör Alarmı

Ankara’da Traktör Alarmı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yakınında polisin "dur" ihtarına uymayan traktör sürücüsü, yaşanan kovalamaca sonucu ayağından vurularak durduruldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yakınında polisin "dur" ihtarına uymayan traktör sürücüsü, yaşanan kovalamaca sonucu ayağından vurularak durduruldu.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Bulvarı üzerinde görev yapan bir trafik polisi, TBMM yakınında bir traktörü durdurmak istedi. Durmayan traktör araçlara çarparak ilerledi. Bunun üzerine telsizden tüm birimlere anons geçerek destek isteyen trafik polisi, polis motoruyla traktörü kovalamaya başladı. Bir türlü durmayan traktör sürücüsü, polis ekipleri tarafından açılan ateş sonucu Şehit Ersan Caddesi üzerinde ayağından vuruldu. Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, traktörle park halindeki 2 aracın üzerine çıkarak durabildi.

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNE GİDECEĞİ İDDİASI

Olay yerinde hemen güvenlik önlemleri alan ekipler, yarı baygın halde duran şahsı kıskıvrak yakaladı. İsminin A.S. (45) olduğu öğrenilen şahıs, tedavisi yapılmak üzere ambulansla Hacettepe Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha sonra polis ekipleri tarafından ifadesi alınan A.S.'nin "Traktörü İsrail Büyükelçiliği önüne çekip eylem yapacaktım" dediği iddia edildi.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinden geldiği öğrenilen sürücünün, traktörle 6 araca hasar verdiği belirlendi. Öte yandan durdurulan traktörde dedektör köpekleri ile bomba araması yapıldı. Olayı gören site görevlisi, "Saat 9.35 civarında bağırtı duydum ve ne oluyor diye yola çıktım. Yukarıdan traktörün hızla geldiğini ve yanında da polis ekipleri koşuyordu. Traktörü durdurmaya çalışıyorlardı. Traktör durmayınca polis ekipleri müdahale etti. Ateş ederek şahsı ayağından vurdular. Şahıs vurulduktan sonra kendinden geçti. Daha sonra polis ekipleri şahsı alarak götürdü" dedi.

"ARACI PARK ETTİKTEN 5 DAKİKA SONRA OLAY OLMUŞ"

Ezilen araçlardan birinin sahibi ise, "Ben burada değildim. Aracı park ettikten 5 dakika sonra olay olmuş. Haber geldi koşa koşa buraya geldim. Buraya vardığımda yaralı bir kişi yerde yatıyordu. Bende olayın şokunu daha atlatamadım" ifadelerini kullandı.

SÜRÜCÜNÜN PSİKOLOJİK SORUNLARI VARMIŞ

Ankara Valiliği, olaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, "Polisin, durumundan şüphelenerek dur ihtarında bulunduğu traktör sürücüsünün yapılan ikazlara rağmen durmaması sonucu, ekiplerimizle traktör sürücüsü arasında kovalamaca yaşanmış ve söz konusu araç Şehit Ersan Caddesi üzerinde durdurularak kontrol altına alınmıştır. Olayda ilk belirlemelere göre 6 araçta maddi hasar meydana gelmiştir. Olayın faili A.S.'nin Beypazarı İlçesinde çiftçilikle uğraştığı ve 2007 yılından bu yana psikolojik tedavi gördüğü anlaşılmıştır. Sürücünün üzerinde ve traktörde yapılan aramada suç teşkil edecek herhangi bir unsura rastlanmamıştır. Söz konusu olayın terör boyutu bulunmamakta olup konuyla ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir" denildi.

(İlker Turak - Ömer Çetin - Fatih Erdoğan - Seyid Fatih Poyraz - Burak Altun /İHA)

Kaynak:IHA