Ankara'daki Rize Günleri'ne Rekor Katılım

Ankara'daki Rize Günleri'ne Rekor Katılım
8-11 Mart tarihleri arasında Ankara’da yapılan Rize Günleri organizasyonuna yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Rize Valiliği ve Rize Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl dördüncüsü yapılan etkinliğin 3. günü olan Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi’ni tam olarak 200 bin kişi ziyaret etti.

Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Basa, "AKM, AKM olalı böyle bir kalabalık görmedi" diyerek "Başarılı bir organizasyon geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Organizasyonda görev alan arkadaşlarla beraber çok yoğun iki ay geçirdik. Etkinliğin 4 günü ise oldukça kalabalık ve yoğun hareketli geçti. Çok şükür geçen yıllardaki kadar sıkıntı yaşamadık. Şunu da söylemeliyim önceki yıllara göre daha az şikayet aldık. Doğal olarak kalabalığın çok olduğu yerlerde ufak tefek eksiklikler olabiliyor, biz bunları tespit edip ziyaretçilere ve katılımcılara yardımcı olduk” diye konuştu.

rize-gunlerine-rekor-katilim-(4).jpg

Bu yıl Ankara Rize Günlerinde bazı ilkleri gerçekleştirdiklerini belirten Basa “Rize’nin birçok öğesini burada buluşturduk. Gelen misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Bir kez daha tüm Türkiye’ye buradan birlik ve beraberliğimizi göstererek ne kadar misafirperver olduğumuzu kanıtladık. Bu yıl tahta dönme dolabımız ve yerli arabamız 'atmaca53' ilk kez burada sergilendi. Meraklı bakışlar ile seyredilen yerli arabamızın etrafında fotoğraflar çektirildi. Tahta dönme dolap Ankaralıların beğenisini kazandı. Stantlarımızı ziyaret edenlere 50 bin bardağın üzerinde çay ikram edildi. Bunun yanında 3 ton kivi katılımcılara ikram edilerek Rize’mizin kivisi tanıtıldı. Yine bu yıl bir ilk olan 24 saat kesintisiz horon etkinliğimizi yaptık. Daha önceden planlanan bu etkinlikler çok başarılı bir şekilde tamamlandı” dedi.

RİZE’NİN BAŞARISI

Konserlerin yapıldığı salonun zaman zaman kalabalıktan hareket edilmeyecek kadar dolduğunu ifade eden Basa “Bazı konserlerde, paneller de insanlar dışarıda kaldı. Özellikle Selçuk Balcı konserine katılımın yoğun olmasından ötürü çok zor anlar yaşadık. Katılımcıların organizasyon boyunca keyifli mutlu olmaları bizi de mutlu etti. Genel bir memnuniyet var. Bu etkinliğin başka illerde de yapılması için talepler geliyor. Buda yapılan organizasyondan insanların memnun olunduğunu gösteriyor. Rize’den Ankara’ya gelip ilin tanıtımı için bu organizasyona katkı verenlere çok teşekkür ediyoruz. Ulusal ve yerel basında geçen yıllara göre en az üç katı daha fazla yer aldık. Herkes elinden geldiğince katkısını yaptı. Önemli bir organizasyondan Rize’nin başarısıyla çıktık” şeklinde konuştu.

YÖRESEL ÜRÜNLERE TALEP YOĞUNDU

Basa, fuara katılan ve yöresel ürünleri sergileyenlerin de oldukça memnun kaldığını kaydederek “Fuarın kalabalık olasından ötürü herkes mutlu oldu. Küçük bir Rize minyatürünü Ankara’da sergiledik. Özellikle yöremizde yetişen ve üretilen ürünleri satın almak için fuar alanına gelenler oldu. Bu fuara ilk kez katılan Rize esnafımızda ayrıca fuarcılığı öğrendi. Artık başka fuarlarda da firmalarını temsil edecek bilgiye sahip oldular. Onlar için güzel bir deneyim de oldu. Bu organizasyonda bizimle beraber gece gündüz çalışan Rize Valiliğimize, Rize Belediyemize, Sivil Toplum Örgütlerimize katılan bütün hemşerilerimize teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

rize-gunlerine-rekor-katilim-(1).jpg

rize-gunlerine-rekor-katilim-(2).jpg

rize-gunlerine-rekor-katilim-(3).jpg

rize-gunlerine-rekor-katilim-(5).jpg

rize-gunlerine-rekor-katilim-(6).jpg

rize-gunlerine-rekor-katilim-(7).jpg

rize-gunlerine-rekor-katilim-(8).jpg