Ankara’dan Dünyaya “Özgür Kudüs” Mesajı

Ankara’dan Dünyaya “Özgür Kudüs” Mesajı
Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşları, Ankara'daki Anadolu Meydanı'nda "Kudüs'e Özgürlük, İnsanlığa Barış" sloganıyla tüm dünyaya "Özgür...

Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşları, Ankara'daki Anadolu Meydanı'nda "Kudüs'e Özgürlük, İnsanlığa Barış" sloganıyla tüm dünyaya "Özgür Kudüs" mesajı verdi.

Meydanda toplanan Memur-Sen, Hak-İş, İHH, AGD, Cihannüma, ÖNDER gibi sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra yüzün üstünde STK temsilcisi ve üyesi, on binlerce vatandaş, ABD'nin kararını tanınmadıklarını, başkenti Kudüs olan özgür Filistin Devleti'ni tanıdıklarını deklare etti. Mitingde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Filistin'de gözleri bağlı şekilde gözaltına alınan Cüneydi'nin amcası Reşat el-Cuneydi'nin yanı sıra STK'ların temsilcileri konuşmalar yaptı. Video konferans yoluyla mitinge bağlanan Hamas lideri İsmail Haniyye, on binlere çağrıda bulundu. Kur'an tilavetiyle başlayan miting, sinevizyon gösterimi ve Grup Yürüyüş'ün "Özgür Kudüs" konseriyle devam etti.

Mitingde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Elleri kanlı, cüzdanları dolu siyonistler sanıyorlar ki silahla, olmadı parayla Arz-ı Mevud'u gerçekleştireceklerini zannediyorlar, yanılıyorlar. Selahaddin yürekli Abdurrahmanların intifadası karşısında yenilecekler ve diz çökecekler. Ömrünü Kudüs'e, Filistin'e, Aksa'ya adanmış Ayşelerin onuru karşısında kaybedecekler. Ortadoğu'dan, Makam-ı Miraç'tan, Mevki-i İsra'dan, Kudsi Şerif'ten defolup gidecekler. Türkiye'nin başkenti Ankara'dan, Filistin'in başkenti Kudüs'e antiemperyalist, antisiyonist selamlarımızı yolluyoruz. Memleketimin "Mescid-i Aksa'ya hasret Kudüs yürekli insanları, Filistin davasının Selahaddin duruşlu ihvanları, bizi bunaltan bu karanlık şafağın müjdecisidir inşallah" dedi.

"BUNLAR, "DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR" SÖZÜNÜ DUYUNCA CİNNET GETİRENLER"

Şair Abdurrahim Karakoç'un "Gergin uykulardan, kör gecelerden bir sabah gelecek kardan aydınlık. Adaletin, barışın, huzur ve refahın hakim olduğu yeni bir dünyanın doğuş sancıları çekiliyor" dizelerini paylaşan Yalçın, "İnsanlık, emperyal zulüm düzeninin yıkılışının final sahnesine hazırlanıyor. Yıkılışı engellemek, final sahnesini erteletmek için çırpınan zavallılar var. Korkuyorlar, telaşlanıyorlar. Yenilgiyi geciktirmek için kaosa, krize, çatışmaya ve yeni dünya savaşlarına zemin hazırlıyorlar. Bunlar, "Dünya 5'ten büyüktür" sözünü duyunca cinnet getirenler. Bunlar, "barış" denilince aklını yitiren, "adalet" denilince sinir krizi geçiren sömürgenler. Suriye'de tezgâhları yıkılıp, Ortadoğu'daki çarkları bozulunca dediler ki; "Kudüs'ün işgalinin altında imza atıp kutsallarına saldıralım. Bıçağı kemiklerine dayayalım." Sandılar ki Müslümanlar inzivada. Söz söylemezler, biraraya gelemezler. Ama işte görüyorlar ki sadece ümmet değil bütün insanlık ayakta. Bu sefer sadece Filistin değil, bütün yerküre intifadada. Bir imzayla Kudüs'ün tapusunu İsrail'e verebileceğine inanan bu ahmaklara sadece hadi oradan diyorum" dedi.

Kudüs'ü Şerif'den peygamberlerin izini Mirac'ın ve İsra'nın nurunu, Hz. Ömer'in imzasını, Selahaddin'in mührünü silmelerine izin vermeyeceklerini kaydeden Yalçın, "Hadsiz Trump. Yüz yıllık planın son hamlesi olan o imzayı kendi elleriyle silecek, paçavra konumundaki kararını da geri çekecek. Habis Netenyahu siyonizmin çöküş, terörist İsrail'in yıkılış vaktinin geldiğini iliklerine kadar hissedecek. Ne ABD'nin ne de İsrail'in Filistin'e, Kudüs'e dair söz söyleme, karar alma hakları yok. Hiçbir zaman da olmayacak. Algı operasyonlarıyla karartmak istedikleri hakikat apaçık ortadadır. İsrail işgalci ve teröristtir. Kudüs bağımsız Filistin Devleti'nin başkentidir. Kudüs'ün batısı da doğusu da Filistin Devleti'nindir. Kudüs yönlere bölünemez. Kudüs'ün ne bir parçası ne bütünü İsrail'e terk edilemez, edilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Sözleri zaman zaman sloganlarla bölünen Yalçın, katılımcılara şöyle seslendi:

"Şeyh Ahmet Yasin'in emanetini taşıyan güzel insanlar, Kılıçarslan'ın, Selahadin Eyyübi'nin cesaretiyle yol alanlar; şimdi Filistin'in işgalini, işgalcilerin kirli kimliklerini, vahşi zalimliklerini, örtmek için "Kudüs, İsrail'in başkenti" zırvasına sarılıyorlar. Burada, Anadolu Meydanı'nda özellikle altını çiziyorum, biz Trump'ın imzasını taşıyan o paçavrayı tereddütsüz reddediyor ve yok sayıyoruz. Biz, İsrail'in Filistin Devleti'nin egemenlik sahasında gecekondu bir kaçak devlet olarak kurulmasına karşı çıkıyor, İsrail devleti diye bir devletin varlığını da reddediyor ve yok sayıyoruz."

"KUDÜS'ÜN SAHİBİ DE VARİSİ DE BELLİDİR"

Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Kudüs'ü 9 Aralık 1917'de tam bir asır önce Anglo-Yahudiler Balfour'la bizden çaldılar. 1947'den bugüne de vahşetle, zulümle, yerleşim politikalarıyla parça parça işgale odaklandılar. Onların unutmak istediği tarihi buradan bir daha hatırlatalım, biz 1516'dan bugüne Osmanlı olarak Kudüs'lüyüz. 1187'de Eyyubi, 1073'de Selçuklu namıyla Kudüs'lüyüz. 638'den beri Ashab-ı Kiram ile 2 bin yıldır, Hz. İsa ile 3 bin yıldan fazla süredir de Hz. Musa ve Hz. Davud ile ve de atamız İbrahim ile Kudüs'lüyüz biz. Tam da bu yüzden "Kudüs insanlığındır, Kudüs İslam'ındır" diyoruz. Kudüs'ün akıbeti ve zilyedi Trump'ın imzasıyla veya diplomasi masasıyla da belirlenemez. İsrail, bir devletin değil işgalci gasıp terör örgütünün adıdır. Kudüs'ün sahibi de varisi de bellidir. Kudüs'ün maliki de zilyedi de bellidir. Filistin topraklarında egemenlik hakkı olan devlet de bellidir. Filistin'in egemeni Filistin Devleti'dir. Terörist İsrail, o toprakların işgalci illetidir. Kudüs, ümmet ve insanlık için kutsal emanet, değer biçilemez kıymettir. İsrail denen siyonist çete için Kudüs'e el uzatmanın sonu, yok oluşu yaşayacağı kıyamettir."

"ABD VE NATO'NUN ÜSLERİ KAPATILMALIDIR"

Kudüs'ü yalnız bırakmanın ve Filistin davasını sahipsiz koymanın ihanet olacağını belirten Yalçın, Mescid-i Aksa'yı siyonist postalların kirletmesine seyirci kalmanın felaketi talep etmek olacağını kaydetti. Yalçın, "Tam da bu nedenle bu meydandan İslam ülkelerine çağrımızı tekrarlıyoruz, İİT toplantısında alınan kararların gereği yapılmalı, Kudüs Filistin'in başkenti olarak tanınmalıdır. Filistin büyükelçilikleri Kudüs'e taşınmalıdır. ABD'nin çözüm ortaklığı fiilen ortadan kaldırılmalıdır. İsrail ile olan bütün askeri anlaşmalar iptal edilmelidir. İsrail ile diplomatik ve ekonomik ilişkiler kesilmelidir. ABD ve NATO'nun üsleri kapatılmalıdır. ABD'nin aldığı kararın BM tarafından geçersizliğinin tescil edilmesi için gerekli mekanizmalar zorlanmalıdır. ABD duysun, İsrail anlasın, Kudüs özgür olana kadar susmayacağız. Kudüs siyonist işgalden kurtulana kadar rahat durmayacağız. Kudüs özgür olana kadar, Mescid-i Aksa yeniden İslam'la kucaklaşana kadar susmayacağız, durmayacağız. İnsanlığın ve ümmetin kalbi, İslam'ın ilk kıblesi olan Kudüs onurumuz, ortak davamızdır. Kudüs, dayanma noktamızın son sınırıdır. Kudüs'ten sonrası ancak öfkedir, direniştir, intifadadır. Ümmetin her bir çocuğu "Allah'ın evi esaret altındayken, Selahaddin nasıl kendi evinde yatar?" diyen birer Selahaddin'dir artık. Ey zulüm, bugün senin için korku günüdür. Buradan bütün zalimlere haykırıyoruz, Filistinlilere cehennem olan bir Kudüs, siyonizme cennet olmayacaktır. Mescid-i Aksa'nın selamına "Aleyküm selam" demek için alanları dolduracağız" diye konuştu.

Ankara’dan Dünyaya “Özgür Kudüs” Mesajı

Ankara’dan Dünyaya “Özgür Kudüs” Mesajı

Kaynak:IHA