Ankaraspor resmen düşürüldü

Ankaraspor resmen düşürüldü
Gökçek bugün kurula kavga için gitti ama istediğini alamadı. Tahkim, PFDK'nın verdiği kararı onayladı.

Tahkim kararını açıkladı ve spor kamuoyunda cevabı haftalardır merakla beklenen sorunun yanıtı belli oldu. Tahkim, PFDK'nın verdiği kararı onayarak Ankaraspor'u küme düşürdü.

Saatler süren toplantının ardından Ankaraspor'un küme düşürülme kararının verilmesiyle Ankaraspor'un kısa süre içerisinde CAS'a başvuru yapması bekleniyor. Bu kararla birlikte, 17 takımın kaldığı Süper Lig'de Federasyon'dan yapılacak açıklama ve Ankaraspor'un oynadığı maçlar ile oynayacağı maçların kaderi merakla bekleniyor. TFF, bir değişiklik olmazsa çarşamba günü yapacağı bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklamalarda bulunarak, soru işaretlerine cevap verecek.

Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Tahkim Kurulu'nun verdiği karar şu şekilde açıklandı:

"P.F.D.K.'nın 15/09/2009 tarih ve 2009-2010/121-147 sayılı kararı ile Ankaraspor A.Ş. kulübü hakkında bir alt lige düşürülmesi kararının verilmesinde hukuka ve yasal mevzuata herhangi bir aykırılık tespit edilemediğinden yapılan itirazın reddi ile PFDK kararının, Üye Tanju Güvendiren'in, Kulübe hisse devrine ilişkin makul süre verilmeyerek eksik soruşturmayla esasa girildiği şeklindeki karşı oyu ve Üye Mehmet Doğan'ın kararın kaldırılması yönündeki karşı oyuyla oyçokluğu ile onanmasına, esas hakkında bir karar verilmiş olmakla ayrıca tedbir talebi hakkında karar verilmesine yer olmadığına karar verildi."

GÖKÇEK VE KURNAZ’IN CEZALARI 3 AYA İNDİ

Ayrıca Ankaraspor Başkanı Ruhi Kurnaz ve Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek'e verilen hak mahrumiyeti cezalarıyla ilgili olarak da, "Ankaraspor AŞ Başkanı Ruhi Kurnaz'a ve MKE Ankaragücüspor Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek'e başkanları oldukları aynı ligde mücadele eden Ankaraspor AŞ ile MKE Ankaragücüspor Kulübü arasındaki sportif rekabeti engelleyici ilişki ve TFF Statüsünün 18. ve 76. maddeleri ile Kulüp Tescil Talimatının 17. maddesine aykırı eylemlerinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 45/1 maddesi uyarınca verilen hak mahrumiyeti cezasının adı geçen şahısların kulüp başkanı statüleri ve ihlalin oluş şekli dikkate alınarak takdiren 3'er ay hak mahrumiyeti cezası şeklinde değiştirilerek onanmasına karar verilmiştir" denildi.

"CAS'A GİDİLİRSE TEK YOL KALIR İSTİFA"

Gün içerisindeki Tahkim toplantısında Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek, tanık olarak dinlenmişti. Gökçek'e göre CAS'a gidilirse Ankaraspor'un kümeden düşürülmesi söz konusu olmayacak. "Konuyu buralara taşıyan TFF" diyen Gökçek, "Tahkim, Ankaraspor'u küme düşürürse, Ankaraspor da CAS'a giderse ve CAS da Ankaraspor'u "Lige geri dön" derse o zaman Federasyon'a da tek yol kalır istifa" demişti. Gökçek'in bu açıklamalarının ışığında Ankaraspor'un kısa süre içerisinde CAS'a başvurması bekleniyor.

Ankaraspor'un ciddi anlamda mali kayıpları olduğunu da belirten Gökçek, mali kayıplara uğrayacak olan hissedarların Federasyon'a dava açacağını ve "100 trilyon ile 300 trilyon arasındaki bir dilimde Federasyon'a ceza geleceği kesin" ifadelerini kullanmıştı.

"SANIK MIYIM? TANIK MI?"

Kendisi için "Onursal Başkan" sıfatının kullanılmasını doğru bulmadığını ancak Ankara'da isteyen her takımın Onursal Başkanı olduğunu ifade eden Ankara BŞB Başkanı Melih Gökçek, önceki açıklamarında "Tanık olarak toplantıya geldim. Tanık mıyım, sanık mıyım belli değil" diyerek Tahkim'i eleştirmişti.

NEDEN BÖYLE OLDU

Ankaragücü Başkanlığına seçilen Ahmet Gökçek ve 15 yöneticinin Ankaraspor ile bağı olduğu gerekçesiyle Ankaraspor'a Disiplin Kurulu tarafından küme düşürülme cezası verilmişti. Verilen kararı son kez değerlendiren Tahkim Kurulu da Disiplin Kurulu'nun kararını onayınca Ankaraspor küme düşürüldü.