Anlatırsanız Türkiye karışır

Anlatırsanız Türkiye karışır
Hatay'ın İskenderun ilçesinde 7 askerin şehit olduğu hain saldırıyla ilgili köylülerin anlattıkları kafaları karıştırdı.

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Deniz Üs Komutanlığı'nda yedi askerin şehit olduğu altı askerin de yaralandığı saldırının bir gün önceden Jandarma'ya ihbar edildiği öne sürüldü.

Taraf gazetesi muhabiri Mustafa Arısüt köylülerle konuştu. Jandarmaya silahlı kişileri ihbar eden kuzenler tehdit edildiklerini savundu..

İddiaya göre, Akçay Güzelköyü'den M.B. ve C.B. isimli iki kuzen 29 Mayıs 2010 tarihinde köylerine 3-4 kilometre mesafede bulunan bahçelerine gitti. Akşam 19.30 sıralarında kayısı toplamak için çıktıkları ağaçta silahlarıyla geçen altı kişiyi gördü.

KAYISI AĞACINDA BEKLEDİLER

Silahlı kişilerin kendilerini görmemesi için bir süre ağaçtan inmeyen köylüler, hava karardıktan sonra Akçay Güzelköyü muhtarına giderek olayı anlattılar.

Muhtarı da yanlarına alan iki köylü Jandarma Karakolu'na giderek ihbarda bulundular. Aradan bir gün geçtikten sonra Deniz Üssü'ne roketatar ve uzun namlululu silahlarla saldırı gerçekleştirildi.

GÖRDÜKLERİNİZİ ANLATIRSANIZ

Olayı bütün yönleriyle Taraf'a anlatan ik kuzen, Jandarma jetkililerinin kendilerini Alay Komutanlığı'na çağırarak gazetecilerle konuşmamaları yönünde uyardığını söyledi. İhbarı yapan kuzenler Jandarma'nın "Gördüklerinizi anlatırsanız Türkiye karışır" diyerek gözdağı verdiğini anlattı.

Akçay Güzelköyü'nde yaşayan Coşkun Şen (28) bölgelerinde gezen silahlı gruptan bütün köyün haberdar olduğunu, muhtarlarının da Jandarma Karakolu'na giderek ihbarda bulunduğunu doğruladı