“Anna Karenina” Rize’de Sanatseverlerle Buluşacak

“Anna Karenina” Rize’de Sanatseverlerle Buluşacak
Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, bir dünya klasiği olan "Anna Karenina" adlı tiyatro oyununu Rize’de sanatseverlerle buluşturacak.

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları'nın turne programı kapsamında Ankara Devlet Tiyatrosunca Dünya edebiyatının en büyük yazarlarından Lev Tolstoy'un ikinci büyük romanı olan ve 1992 yılında İngiltere’de oyunlaştırılıp sahnelendiğinde büyük başarı kazanarak Time Out Dergisi tarafından “Yılın Olağanüstü Tiyatro Olayı” olarak ilan edilen “Anna Karenina” adlı tiyatro oyununu Rize’de sahneleneceğini bildirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamada oyunun 10-11 Kasım 2020 Salı ve Çarşamba akşamı saat: 20.00’de İsmail Kahraman Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi’nde sahneleneceği ifade edilerek, “Oyunun biletleri İsmail Kahraman Kültür Merkezi Bilet Satış Gişesinden temin edilebilir. Bilet satış esnasında ve tiyatro girişlerinde HES kodu sorgulaması uygulanacak olup, tüm sanatseverlerin maske-mesafe-temizlik kurallarına riayet etmesi önemle rica olunur.” İfadelerine yer verildi.

Açıklamada, ayrıca, pandemi nedeniyle bu haftaki oyunun ardından Rize Belediyesi ekiplerince tiyatro salonu ve kullanılan tüm alanların dezenfekte edilerek sanatseverlerin sanatla sağlıklı bir şekilde buluşması için gerekli tedbirler alındığı kaydedildi.

OYUNUN KONUSU: Lev Tolstoy'un yazdığı, Helen Edmundson'un oyunlaştırdığı, Cevat Çapan'ın Türkçeye çevirdiği ve Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü İpek Atagün Gezener'in yönettiği oyun, 19. yüzyıl Rusyası'nda toplumun kurallarının sorgulanacağı, zaman zaman da toplumun kurallarının bireyi sorgulayacağı, Anna Karenina'nın Kont Vronski'yi ilk kez bir tren garında görerek başlayan aşk hikayesini anlatıyor.