“Anne Ben Ölecek Miyim?”

“Anne Ben Ölecek Miyim?”
Böbrek hastası 18 yaşındaki Zeynep Özcan, yardımseverlerin desteğini bekliyor.

Böbrek yetmezliği hastalığı sebebiyle böbreklerini kaybeden ve 1 aydır Samsun Çarşamba Devlet Hastanesi’nde diyalize giren 18 yaşındaki Zeynep Özcan, maddi sıkıntılar nedeniyle ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

Ailesinin sosyal güvencesi olmayan Özcan, yardımseverlerden gelen desteklerle diyalize girebiliyor. Çarşamba Devlet Hastanesi’ne 25 km uzaklıkta, Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Sahil köyünde ahşap bir evde sağlıksız şartlarda ailesiyle birlikte yaşayan Zeynep, soğukların başlamasıyla ısınma sorunu, hastalığı için büyük tehdit oluşturuyor. Hastalığı sebebiyle iyi bir bakıma ihtiyacı olan Zeynep, maddi sıkıntılar nedeniyle yeterince beslenemiyor. Ayrıca Zeynep, sürekli diyalize girmesi nedeniyle halsiz düşmesi sonucu okuluna da gidemiyor.

zeynep-ozcan-turkan-ozcan.jpg

Zeynep Özcan hastalığı ile ilgili olarak, “Sürekli dayanılmaz ağrılarım oluyor. Çaresizlik içinde bu ağrıları çekmek zorunda kalıyorum. Böbrek bulunamadığı için sağlığıma bir türlü kavuşamıyorum. Ailemin böbreği de bana uygun gelmediği için onların böbreğinden faydalanamıyorum. Hastalığım yüzünden okuluma gidemiyorum. Her şeyden önemlisi bu dayanılmaz ağrılarımdan kurtulmak istiyorum” dedi.

zeynep-ozcan-samsun.jpg

Anne Türkan Özcan, gündüzleri hastanenin sevisinden yararlandıklarını ama diğer acil durumlarda ise evlerinin hastaneye yarım saat uzaklıkta olması nedeniyle maddi imkansızlıklar yüzünden kızını hastaneye götüremediklerini söyledi. Sağlıksız bir ortamda yaşadıklarını belirten Özcan, “Yardımseverlerden kızıma destek olmalarını isterim. Çocuğumun ağrıları olduğunda hemen hastaneye yetiştirmek ve sağlıklı bir ortamda bakımını sağlamak için sıcak ve temiz bir eve ihtiyacımız var. Her gün kızım bana ‘Anne ben ölecek miyim?’ diyerek ağlıyor. Bir anne olarak buna yüreğim dayanmıyor. Her şeyden önce kızımın psikolojisi tamamen bozuldu. Ben de babası da düzenli bir gelirimiz olmadığı ve kızımızın ihtiyaçlarını karşılayamadığımız için psikolojimiz çökmüş durumda” diye konuştu.

zeynep-ozcan-turkan-ozcan-1.jpg